Orgazam za nepce: Kada probate ruske palačinke, posle njih više nikada nećete jesti obične
Ovo su palačinke koje Rusi prave od bundeve, a dodaju i cimet. Kažu da nakon ovakvog specijaliteta nećete želeti da se vratite na tradicionalne palačinke.
Sastojci:
- 400 g bundeve
- 2 jajeta
- 170 g pšeničnog brašna
- 100 ml mleka
- cimet (po ukusu)
- pola kašičice praška za pecivo
- mleveni biber (po ukusu)
- so (po ukusu)
- ekstrakt vanile (po ukusu)
- 50 g šećera
- šećer u prahu (po ukusu)
Priprema:
1. Umutiti mleko, jaja, brašno, šećer, cimet, vanilin, so, biber i prašak za pecivo do homogene mase.
2. Narendajte bundevu, dodajte je u testo i dobijenu masu sameljite u blenderu do stanja kaše.
3. Pržite na ulju do zlatno smeđe boje.
4. Gotove palačinke pospite šećerom u prahu. Možete ih poslužiti sa medom, šlagom, kondenzovanim mlekom ili pavlakom.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.