Tajna francuskih kuvara: Da bi pire bio savršen, mora da sadrži ovo
I dok smo se mnogo puta zapitali dok smo jeli krompir pire u restoranu kako je smesa tako kremasta, a aroma savršena, ispostavilo se da postoji jedan trik u pripremi. Reč je o kombinaciji sira i belog luka, sastojaka koji ovom jelu daju specifičan ukus.
Bilo da hoćete da napravite savršen prilog ili kompletno jelo od krompira, naš savet je da sledeći put obavezno isprobate recept francuskih kuvara...
Sastojci:
kilogram krompira
500 grama rendanog sira
2 čena belog luka
30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje)
kašika pavlake
so
biber
Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izgnječite krompir u pire. Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.
Video: Da li biste pobegli od njega i njegove „prangije“? Potpuno je bezopasna
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ivaba
Ovo nema veze sa mozgom. Na kilo krompira pola kile sira? Kakvog sira? Ovde nešto sigurno nije u redu. Puno bi vas koštao ovakav pire i ne bi imao veze sa ukusom pire krompira.
Podelite komentar