Kolači koje je obožavao kralj Milan Obrenović, a danas ih volimo i mi: Salčići su čuvari tradicije

Pročitajte recept koji se prenosi s kolena na koleno

Komentari

  • DK Čukarica

    21. januar 2020. | 15:06

    Drage moje dame, imam 65 godina, dakle mnogo i mnogo toga znam da spremam, ne mogu za sebe da kazem da sam super domaćica ali godinama sam stekla to "priznanje". Elem, jednom prilikom pozove me komšinica na kafu i na salčiće i tog trenutka sam sve ostavila i otišla taj kolač ne bih propustila. Na prelepoj tacni na kuhinjskom stolu sačekali su me salčići koje i danas to tvrdim u zivotu nisam videla lepše, ne, nisam bila ljubomorna ali mi ona nije "ličila" da ume da barata sa tim stvarima. Priznala mi je da joj dolazi majka u goste i da je zelela da je iznenadi. A iznenadjenje je bilo što nisu pravljeni od sala nego pola mast, pola puter, 3 zumanca, kisela voda, belo vino...Nje danas, nazalost više nema, ali čuvam uspomenu na tu divnu zenu moju Šumadinku i njene salčiće, probajte ako nemate salo nećete se pokajati

    Podelite komentar

  • Milla

    6. januar 2020. | 15:22

    U mom kraju se salčići prave sa belim vinom, ovo ostalo je sve isto.

    Podelite komentar

  • Biljana

    5. januar 2020. | 22:18

    Ovo je kolač broj jedan ( moj najomiljeniji) ,pa sve ostale poslastice idu za njim.Problem je naći salo a i dug je proces spremanja testa.Može da se napravi i od kupovnog lisnatog testa ali nije lep kao od testa sa salom.

    Podelite komentar

  • Milena

    5. januar 2020. | 12:54

    Sve je to lepo, ali gde danas da nadjes salo? Ja nisam 25 god. nigde videla da se prodaje, bar u Beogradu!

    Podelite komentar