Ruske vatruške po originalnom receptu Putinove majke: Omiljeno jelo koje ga podseća na detinjstvo
Predsednik Rusije Vladimir Putin podelio je u jednom intervjuu sećanja na detinjstvo, odnosno na majku koja je "pekla pite sa kupusom, mesom ili pirinčem", kao i čuvene ruske vatruške (slatke pite sa sirom).
Možda baš to objašnjava njegovu sklonost pitama.
U knjizi "Putinova porodica" objavljenoj 2002. godine, autor Aleksandar Putin pisao je o Spiridonu Putinu, dedi ruskog predsednika koji je radio kao kuvar u jednom restoranu u Sankt Peterburgu.
- Godine 1918. Spiridon je pozvan da radi u Moskvi u vladinoj kantini, gde je kuvao za Lenjina o Sovjetsku elitu. Kruže glasine da je kasnije postao lični kuvar Staljina.
Spiridon je preminuo kada je njegov unuk Vladimir imao 12 godina, ali je uspeo da prenese svoje kulinarsko umeće i na porodicu, pa su najbolje pite nastajale upravo u porodici Putin.
U nastavku pročitajte kako da napravite vatrušku, po originalnom ruskom receptu.
Sastojci za testo:
- 1 jaje
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1/4 kašičice soli
- 250ml mleka
- 550 grama brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 80 grama maslaca
Sastojci za nadev:
- 500 grama ruskog sira tvorog
- 2-3 kašike šećera
- 1 jaje
- pola kesice vanilinog šećera
- 1 kašika mleka
Priprema:
Testo:
Umutite jaje sa šećerom, vanilinim šećerom i soli. Sipajte toplo mleko i sve izmešajte.
Brašno pomešajte sa suvim kvascem i postepeno dodajte prethodno umućenu smesu varjačom, a onda nastavite rukama.
Na kraju dodajte rastopljeni maslac i ugnječite ga u testo. Testo treba da bude homogeno i mekano.
Posudu sa testom pokrijte folijom ili krpom i pustite da naraste narednih sat vremena.
Nadev:
Da biste pripremli punjenje, mleveni sir umutite sa jajima, šećerom i vanilinim šećerom.
Od testa oblikujte male identične kuglice i ređajte ih u podmazani pleh na solidnoj udaljenosti jednoj od druge. Ostavite ih još 20 minuta da se podignu.
Zatim sredinu svake kuglice sa testom ispunite nadevom do samog dna.
Potom sve pite premažite mlekom i ostavite ih 10 minuta da dobro upiju.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 25 minuta.
Prijatno!
(T.T./Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sale1971
Zar i putko nije u detinjstvu jeo barenu svinjsku glavu kao i svi poznati diktatori?
Podelite komentar
Pa ovo je
Ruski čizkejk😂
Podelite komentar