Ljudi su ostali šokirani kada su čuli da ovo povrće nikako ne bismo smeli da držimo u frižideru

Nema lepšeg osveženja od krastavca, a iako nam je omiljen baš onda kada je najhladniji, njemu nije mesto u frižideru.
U jednom britanskom jutarnjem programu obelodanjeno je da krastavac ne treba držati u frižideru.
Naime, prema podacima Evropskog saveta za informacije o hrani, krastavcu je mesto na sobnoj temperaturi.
Ako ste i vi primetili da krastavci ne traju dugo nakon što ih kupite, to nije nužno zato što ste loše odabrali.
Biće pre da ste ga držali u frižideru. Dakle, ustanovljeno je da krastavci mogu dobiti "hladne povrede" ako se skladište na temperaturi nižoj od 10 stepeni.
Pa, zato ako ostanu u frižideru duže od tri dana, izgubiće aromu i biće mekši, a ubrzo će krenuti da buđave.
Stoga ako želite da on duže traje, trebalo bi da stoji na sobnoj temperaturi, poput posude sa voćem ili na nekom drugom mestu u vašoj kuhinji gde obično odlažete povrće.
(Telegraf.rs/Tanjug)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ples Arine Vološine
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Starina Janko
Stvarno kada nemate šta da pišete bolje bi bilo da opišete neki izlet i slučno nego da lupate gluposti. Na pijaci prodajem krastavce i za par dana omeknu izgube na ukusu dak one što držim u hladnjači ostaju sveži mnogo duže. Zato vas molim pišite o nečemu što se razumete a ne o rekla kazala .
Podelite komentar