Najlakši recept za burek na svetu: Ma, nema šanse da vam ne uspe
Ovim jednostavnim receptom uvek ćete oduševiti ukućanje svojim burekom, koji je isti kao u pekari.
Sastojci:
- 650 g kora za pite
- pola litra kisele vode
- 7,5 g soli
- 1 dl ulja
- 500 g punomasnog kravljeg sira
Priprema
Pomešajte pola litra kisele vode, 1 dl ulja i so u jednoj posudi, posebno izgnječite sir. Dno tepsije, u kojoj ćete peći burek, podmažite uljem i stavite dve kore. Pokvasite kore smesom od kisele vode i ulja, a zatim pet kašičića sira ravnomerno rasporedite po površini. Sve to prektijte sledećom korom i ponovite isti postupak. Nastavite sve dok vam ne ostanu samo dve kore. One će vam služiti da "pokrijete" čitav burek. Ako vam je ostalo tečnosti, jednom čačkalicom izbockajte celu površinu pite i prelijte smesu.
Stavite u rernu zagrejanu na 210 stepeni i pecite 40 minuta.
Prijatno!
Pogledajte video:
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Εξοκουστοντήγαν
Правио годинама управо као по рецепту. Укус може да се потрефи, али структура не личи на бурек. Без ручно развлачених кора нема бурека. Тек толико да се зна
Podelite komentar
Banja Luka
Kad ćete shvatiti, da je burek pita sa mesom, a pia sa sirom se zove sitnica...
Podelite komentar
Miša Bgd
Postavite prvi sloj kora tako da pola pokrivaju dno a pola idu sa strane, 3-4 kore potrebne za okruglu tepsiju kao sa snimka. Sledeću celu staviti da pokrije dno. Potom nakvasite nove kore ulje/voda i zgužvajte ih. Oko 4-5 kora po spratu. Tada razbacajte meso ili sir/pavlaku i sve to premažite sa mašču (svinjska mast). I onda sledeći sloj isto i tako dok imate kora. Na kraju postavite zadnju koru preko i preklopite sa onim što je ostalo od prve (3 kore). Ispadne mnogo bolje nego ovo u videu, i bolje od 90% bureka u pekarama + nema margarina koji gotovo sve pekare koriste umesto masti.
Podelite komentar