Za ručak poslužite piletinu sa paprikom i tikvicama: Ukus odličan, a priprema jednostavna

 ≫ 
  • 1
Piletina sa paprikom i tikvicama Foto: Shutterstock

Piletina sa paprikom i tikvicama je pravo rešenje kad nemate mnogo vremena za pripremu obroka. Priprema je jednostavna, a ukus odličan! Evo šta vam je potrebno...

Sastojci:

- 450 g pilećeg filea

- 1/2 crnog luka

- 2 paprike

- 2 srednje tikvice

- 2 čena belog luka

- 1/2 kašike origana

- 1 šolja pileće supe

- 1 konzerva pelata

- so, biber

- svež bosiljak

Priprema:

U velikom tiganju ispržite piletinu koju ste prethodno posolili i pobiberili. Možete je iseći i na trake. Kada meso bude gotovo prebacite je u tanjir.

Dodajte tanko isečen crni luk i paprike isečene na trake u tiganj i kuvajte dok ne omekšaju, oko pet minuta. Zatim dodajte tikvice isečene na kolutove i kuvajte dok ne omekšaju.

U tiganj dodajte i sitno seckan beli luk i kuvajte još minut. Začinite origanom.

Sipajte supu i pelat, pa dinstajte 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj.

Pre posluživanja, ukrasite bosiljkom.

Prijatno!

Video: Najskuplja papričica na svetu: Početna cena po kilogramu 23.000 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • PETAR 1

    23. avgust 2020. | 12:19

    "Za rucak posluzite tikvice sa paprikom i tikvicama", da je @ Salamander pisao to je ok ovako...!!!!

    Podelite komentar