Magičan kolač od 6 sastojaka osvojio internet: Ispečete jedno testo, dobijete tri ukusna sloja!

 
 
 ≫ 

Komentari

  • Dija

    10. septembar 2020. | 07:18

    Stari naziv ovog kolaca Masna Torta Pripreman davno za vreme Slava u bogatijim kucama

    Podelite komentar

  • Pitanje

    9. septembar 2020. | 22:03

    Previse je ovo komplikovano za posecnu danasnju zenu i previse vremena.

    Podelite komentar

    • 17. septembar 2020. | 17:27

      Beba

      @Pitanje

      A cime se ti bavis, tako znacajnim, kad nemas vremena za obican kolac? Da ne operises mozda srce ili mozak? Ajde, ne lupaj!

      Podelite komentar

  • 😂

    9. septembar 2020. | 21:18

    Krem-pita, bas ste pronasli kolac. Moja baba ga pravila pre 50 godina

    Podelite komentar

  • Bojcica

    9. septembar 2020. | 20:33

    Samo 1 testo napravite troslojnu tortu koja će vas zapanjiti koliko je dobra😘. . ➡ SASTOJCI (za 8 porcija) ⬅. . 500 ml toplog punomasnog mleka 150g šećera 125g rastopljenog putera 115g brašna 4 belanca 4 žumanca 1 kašika vode 1 kašika limunovog soka 1 kašičica ekstrakta vanile 1 bočica sa ukusom limuna. . ➡PROCES. . U posudi mešajte žumanca sa šećerom električnom mešalicom najmanje 3 - 4 minuta. Nakon što dobijete laganu i paperjastu smešu, dodajte kašiku vode, ekstrakt vanile i bočicu sa ukusom limuna i radite još nekoliko minuta. Sada dodajte rastopljeni puter i radite još 2 - 3 minuta. Zatim stavite u smešu po jednu kašiku brašna dok sve ne završi, nastavljajući da radite; na kraju morate dobiti vrlo gustu smešu bez grudvica. Zagrejte mleko i sipajte ga u smešu pomalo, radeći ručnom metlicom. Stavi sve po strani. U drugu posudu stavite belanca i limunov sok i radite dok ne dobijete mekan sneg. Postepeno dodajte belanca u smešu pripremljenu ranije. Na kraju obrade testo će biti vrlo "tečno" i blago puhasto na površini. Prebacite testo u kvadratni pleh od 20 cm po strani, podmazan i obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj statičnoj rerni na 150 stepeni 80 minuta. Kada je kolač kuvan, izvadite ga iz rerne i pustite da se potpuno ohladi. Zatim ga stavite u frižider na najmanje 2 sata; neophodno je da je u frižideru potpuno hladno pre nego što ga izvadite iz kalupa i isečete. Kada je torta hladna iz frižidera, izvadite je iz kalupa, uklonite papir za pečenje i isecite na male kvadratne delove; za dobijanje „savršenih“ kriški važno je očistiti nož pri svakom rezu. Torta je gotova!

    Podelite komentar

    • 9. septembar 2020. | 22:32

      Zlata Gačić

      @Bojcica

      Dadoh lajk samo zbog dužine pisanja komentara a koji nisam ni pročitala.😂

      Podelite komentar

  • Zlata Gačić

    9. septembar 2020. | 19:40

    Niti imam tih 6 sastojaka,niti volju da ga pravim...🙄

    Podelite komentar

  • Dansi

    9. septembar 2020. | 19:28

    " sipajte maslac..." Kako- rastopljen ili iseckan na komadice ili... I sta i kada sipati brasno koje ste naveli a kasnije ga ne pominjete. Malo vise preciznosti ne skodi

    Podelite komentar

    • 9. septembar 2020. | 20:21

      Kole

      @Dansi

      Iz teksta: Zatim ulijte ekstrakt vanile  i prethodno otopljen i prohlađen maslac dodajte u smesu i mutite dok postepeno dodajete prosejano brašno.

      Podelite komentar

    • 9. septembar 2020. | 20:23

      Lutak

      @Dansi

      Izvini,jesi li ti pismen/a? Sve piše u tekstu!

      Podelite komentar