Samo 1 testo napravite troslojnu tortu koja će vas zapanjiti koliko je dobra😘.
. ➡ SASTOJCI (za 8 porcija) ⬅.
.
500 ml toplog punomasnog mleka
150g šećera
125g rastopljenog putera
115g brašna
4 belanca
4 žumanca
1 kašika vode
1 kašika limunovog soka
1 kašičica ekstrakta vanile
1 bočica sa ukusom limuna.
. ➡PROCES.
.
U posudi mešajte žumanca sa šećerom električnom mešalicom najmanje 3 - 4 minuta. Nakon što dobijete laganu i paperjastu smešu, dodajte kašiku vode, ekstrakt vanile i bočicu sa ukusom limuna i radite još nekoliko minuta. Sada dodajte rastopljeni puter i radite još 2 - 3 minuta. Zatim stavite u smešu po jednu kašiku brašna dok sve ne završi, nastavljajući da radite; na kraju morate dobiti vrlo gustu smešu bez grudvica. Zagrejte mleko i sipajte ga u smešu pomalo, radeći ručnom metlicom. Stavi sve po strani. U drugu posudu stavite belanca i limunov sok i radite dok ne dobijete mekan sneg. Postepeno dodajte belanca u smešu pripremljenu ranije. Na kraju obrade testo će biti vrlo "tečno" i blago puhasto na površini. Prebacite testo u kvadratni pleh od 20 cm po strani, podmazan i obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj statičnoj rerni na 150 stepeni 80 minuta. Kada je kolač kuvan, izvadite ga iz rerne i pustite da se potpuno ohladi. Zatim ga stavite u frižider na najmanje 2 sata; neophodno je da je u frižideru potpuno hladno pre nego što ga izvadite iz kalupa i isečete. Kada je torta hladna iz frižidera, izvadite je iz kalupa, uklonite papir za pečenje i isecite na male kvadratne delove; za dobijanje „savršenih“ kriški važno je očistiti nož pri svakom rezu. Torta je gotova!
" sipajte maslac..." Kako- rastopljen ili iseckan na komadice ili... I sta i kada sipati brasno koje ste naveli a kasnije ga ne pominjete. Malo vise preciznosti ne skodi
Dija
Stari naziv ovog kolaca Masna Torta Pripreman davno za vreme Slava u bogatijim kucama
Podelite komentar
Pitanje
Previse je ovo komplikovano za posecnu danasnju zenu i previse vremena.
Podelite komentar
Beba
@Pitanje
A cime se ti bavis, tako znacajnim, kad nemas vremena za obican kolac? Da ne operises mozda srce ili mozak? Ajde, ne lupaj!
Podelite komentar
😂
Krem-pita, bas ste pronasli kolac. Moja baba ga pravila pre 50 godina
Podelite komentar
Bojcica
Samo 1 testo napravite troslojnu tortu koja će vas zapanjiti koliko je dobra😘. . ➡ SASTOJCI (za 8 porcija) ⬅. . 500 ml toplog punomasnog mleka 150g šećera 125g rastopljenog putera 115g brašna 4 belanca 4 žumanca 1 kašika vode 1 kašika limunovog soka 1 kašičica ekstrakta vanile 1 bočica sa ukusom limuna. . ➡PROCES. . U posudi mešajte žumanca sa šećerom električnom mešalicom najmanje 3 - 4 minuta. Nakon što dobijete laganu i paperjastu smešu, dodajte kašiku vode, ekstrakt vanile i bočicu sa ukusom limuna i radite još nekoliko minuta. Sada dodajte rastopljeni puter i radite još 2 - 3 minuta. Zatim stavite u smešu po jednu kašiku brašna dok sve ne završi, nastavljajući da radite; na kraju morate dobiti vrlo gustu smešu bez grudvica. Zagrejte mleko i sipajte ga u smešu pomalo, radeći ručnom metlicom. Stavi sve po strani. U drugu posudu stavite belanca i limunov sok i radite dok ne dobijete mekan sneg. Postepeno dodajte belanca u smešu pripremljenu ranije. Na kraju obrade testo će biti vrlo "tečno" i blago puhasto na površini. Prebacite testo u kvadratni pleh od 20 cm po strani, podmazan i obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj statičnoj rerni na 150 stepeni 80 minuta. Kada je kolač kuvan, izvadite ga iz rerne i pustite da se potpuno ohladi. Zatim ga stavite u frižider na najmanje 2 sata; neophodno je da je u frižideru potpuno hladno pre nego što ga izvadite iz kalupa i isečete. Kada je torta hladna iz frižidera, izvadite je iz kalupa, uklonite papir za pečenje i isecite na male kvadratne delove; za dobijanje „savršenih“ kriški važno je očistiti nož pri svakom rezu. Torta je gotova!
Podelite komentar
Zlata Gačić
@Bojcica
Dadoh lajk samo zbog dužine pisanja komentara a koji nisam ni pročitala.😂
Podelite komentar
Zlata Gačić
Niti imam tih 6 sastojaka,niti volju da ga pravim...🙄
Podelite komentar
Dansi
" sipajte maslac..." Kako- rastopljen ili iseckan na komadice ili... I sta i kada sipati brasno koje ste naveli a kasnije ga ne pominjete. Malo vise preciznosti ne skodi
Podelite komentar
Kole
@Dansi
Iz teksta: Zatim ulijte ekstrakt vanile i prethodno otopljen i prohlađen maslac dodajte u smesu i mutite dok postepeno dodajete prosejano brašno.
Podelite komentar
Lutak
@Dansi
Izvini,jesi li ti pismen/a? Sve piše u tekstu!
Podelite komentar