Izvinite nije to recept za pazarske mantije , sto se tice sastava uredu je ali se ne kida nego se prave kockice od testa zavisi kolika ce mantija da bude velika recimo kocka treba da bude debljine testa iz vise slojeva negde oko 3 do 5 milimetara a kockica je negde 3 × 3 sm. Opet zavisi kolika ce da bide mantija pa se u sredini stavi meso zacinjeno velicine kao jedan kliker stakleni i podignu se coskovi testa preko mesa jedan preko drugog i tako se redja u tepsiju ili plek i pecese na kraju se pomleci jogurtom naravno iseckani beli luk i prijatno vam bilo
samo iskeno
Sve su pite pitice samo je burek pitac! Bilo i biće
Podelite komentar
Tara
To su buredzici.
Podelite komentar
Pazarac
Kraljica svih ‘pita’? Kakve veze mantije imaju sa pitom? Mantije su nesto skroz drugo.
Podelite komentar
Vesna
@Pazarac
A jel se koristi kvasac?
Podelite komentar
Anja
@Pazarac
Vala bas.Mantije su nesto posebno.Pazarske,Sjenicke....savrsene.Kisolo mleko na kraju I malo belog luka i vratis da se zapeku.Jaooo,ogladneh....😊
Podelite komentar
Mimi
Kako da testo naraste, kad nema kvasca (germe)?
Podelite komentar
J..
@Mimi
Nema kvasca nema soli?????
Podelite komentar
Oko
Izvinite nije to recept za pazarske mantije , sto se tice sastava uredu je ali se ne kida nego se prave kockice od testa zavisi kolika ce mantija da bude velika recimo kocka treba da bude debljine testa iz vise slojeva negde oko 3 do 5 milimetara a kockica je negde 3 × 3 sm. Opet zavisi kolika ce da bide mantija pa se u sredini stavi meso zacinjeno velicine kao jedan kliker stakleni i podignu se coskovi testa preko mesa jedan preko drugog i tako se redja u tepsiju ili plek i pecese na kraju se pomleci jogurtom naravno iseckani beli luk i prijatno vam bilo
Podelite komentar