≫ 

Novopazarske mantije su "kraljica" svih pita: Ovo je recept koji se prenosi s kolena na koleno

 ≫ 

Stari recept koji se čuva od zaborava

Komentari

  • samo iskeno

    9. septembar 2020. | 23:28

    Sve su pite pitice samo je burek pitac! Bilo i biće

    Podelite komentar

  • Tara

    9. septembar 2020. | 20:38

    To su buredzici.

    Podelite komentar

  • Pazarac

    9. septembar 2020. | 17:50

    Kraljica svih ‘pita’? Kakve veze mantije imaju sa pitom? Mantije su nesto skroz drugo.

    Podelite komentar

    • 9. septembar 2020. | 20:45

      Vesna

      @Pazarac

      A jel se koristi kvasac?

      Podelite komentar

    • 9. septembar 2020. | 22:29

      Anja

      @Pazarac

      Vala bas.Mantije su nesto posebno.Pazarske,Sjenicke....savrsene.Kisolo mleko na kraju I malo belog luka i vratis da se zapeku.Jaooo,ogladneh....😊

      Podelite komentar

  • Mimi

    9. septembar 2020. | 17:04

    Kako da testo naraste, kad nema kvasca (germe)?

    Podelite komentar

    • 10. septembar 2020. | 10:46

      J..

      @Mimi

      Nema kvasca nema soli?????

      Podelite komentar

  • Oko

    9. septembar 2020. | 17:02

    Izvinite nije to recept za pazarske mantije , sto se tice sastava uredu je ali se ne kida nego se prave kockice od testa zavisi kolika ce mantija da bude velika recimo kocka treba da bude debljine testa iz vise slojeva negde oko 3 do 5 milimetara a kockica je negde 3 × 3 sm. Opet zavisi kolika ce da bide mantija pa se u sredini stavi meso zacinjeno velicine kao jedan kliker stakleni i podignu se coskovi testa preko mesa jedan preko drugog i tako se redja u tepsiju ili plek i pecese na kraju se pomleci jogurtom naravno iseckani beli luk i prijatno vam bilo

    Podelite komentar