Najlakši recept za brzu pripremu prženog ajvara od babure koji ima rok trajanja do sledeće zimnice
Nakon što smo podelili najpopularniji recept za pripremu ajvara, mnogi su želeli da znaju kako se on pravi sa baburama.
Evo i originalnog recepta iz 70-ih godina:
Krupne mesnate babure oprati, pa kad se od vode osuše, ispeći ih u pećnici. Ispečene babure oljuštiti i staviti u cediljku da prenoće, da bi se sok od njih osedio. Sutradan ih očistiti od peteljki, pa oštrim nožem na dasci sitno iseckati, posoliti i staviti u šerpu. Tada šerpu staviti na vreo šporet da se paprike prže.
Paprike neprestano mešati drvenom varjačom dok sok, koji će paprike pustiti, ne uvri.
Sada zagrejati tegle, pa potpuno upržen i bez soka vruć ajvar sipati.
Tegle odmah povezati - prvo čistim belim platnom, pa onda pokvašenim belim pek papirom. Tako povezane pegle staviti u mlaku rernu, a ujutru ih obrisati i staviti gde je i ostala zimnica.
Ovako ostavljen ajvar može se održati do novih paprika.
Prijatno!
Video: Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Biljka
A ulje? Gde je tu ulje?
Podelite komentar
Ljubiša
Znači sad nastupa smena. Vraćaju se paradajz turisti, a sprmaju se ajvar turisti.
Podelite komentar