Dodajte jedan sastojak i dobićete najhrskavije krompiriće ikad - nema greške!
Niko ne uživa u masnom ili nedovoljno kuvanom krompiru. Srećom, postoji jedan genijalan trik koji će ovom jelu dati savršenu hrskavost.
Jedan kuvar je na društvenim mrežama podelio trik za spremanje pečenog krompira, a sve što je potrebno je da pratite korake i pripremite samo nekoliko sastojaka - krompir, so i sodu bikarbonu!
Prvo, kuvar preporučuje da operite i oljuštite krompir pre nego što ga iseckate.
Stavite krompr u šerpu sa vodom i dodajte četvrtinu šolje soli.
Sačekajte da proključa i zatim dodajte kašičicu sode bikarbone - to je trik! Soda bikarbona razbija površinu krompira a pečenjem tako dobijene skrobne korice dobijate hrskav specijalitet.
Kuvajte krompir 20-25 minuta dok ne omekša. Zagrejanu posudu za pečenje na na 180 stepeni Celzijusa.
Ocedite krompir, dodajte malo ulja i malo soli. Krompir stavite u posudu koju ste namenili za pečenje i možete, po želji, dodati još malo ulja.
Pecite ga 35 do 40 minuta. Obavezno povremeno okrećite krompir tako da dobiju dobru, ujednačenu koru. Poslužite sa solju i biberom.
Video: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Milanka
E baš vam je recept za hrskavi krompir ! Oprati!Pa ko ne pere krompir kad ga oljušti?Onda prokuvati.Pa soda bikarbona.Pa sušenje krompira .Pa ovo pa ono.Zašto jednostavno kad može komplikovano.
Podelite komentar