Kuvar otkrio trik za pripremu najhrskavijih zlatnih krompirića: Ispoštujte pravilo 7 minuta!

   ≫ 
  • 0
Krompir Foto: Pixabay

Britanski kuvar Tom Vesterlend koji radi u jednom poznatom lancu restorana otkrio je svoju jedinstvenu metodu pripreme zlatnih, hrskavih krompirića kakve niste probali do sada!

Metoda pod nazivom "sedmominutno premeštanje" je prilično jednostavna, a važno je pratiti sve korake kako biste dobili najfiniji ukus.

- Prvi važan faktor je odabir krompira - potreban vam je prljavi krompir. Prljavi krompir ima niži sadržaj šećera, tako da se bolje hrska, bez gorenja. Oljuštimo ih i isečemo na ono što ja zovem „oblik pečenog krompira“- tako da ima što više ivica. Trik je da imate što više hrskavih ivica! - kazao je Tom.

Sada sledi glavni metod pripreme.

- Sipajte krompir u šerpu, nalijte ga hladnom vodom i dodajte šaku soli. Sačekajte da voda počne da ključa, a zatim ih kuvajte tačno sedam minuta. Ocedite krompir, dodajte malo kamene soli - objašnjava gastronom.

Krompiri Printskrin Facebook / Andrew Price

Nakon toga, bitno je da zagrejete rernu i pripremite goveđu mast.

- Zatim zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa, u plehu otopite malo goveđe masti i dodajte krompir. Krompiriće pecite na jakoj vatri dok ne postanu zlatni i hrskavi - savetuje Vesterlend.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti