![ruska salata ruska salata](https://xdn.tf.rs/2019/11/14/ruska-salata-460x0.jpg)
Tradicionalni recept za rusku salatu je malo drugačiji nego što smo navikli. Evo kako se ona pravi u Rusiji:
Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.
Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje.
Oljuštiti 4 mala kisela krastavca.
Iseći sve što sitnije.
Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kapri i iseckanog peršunovog lišća.
Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.
Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.
Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.
Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza.
Ukrasiti salatu koturićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
nasa je bolja.
Podelite komentar
Kiki
Laž. Ruska prava salata Krompir govedji narezak jaja.kiseli krastavac grašak i jabuka kisela. Obilato majonez.
Podelite komentar
Аца
Е пе не иде овако. Нема меса него риба и то харинга. Може и бакалар, скуша итд. Доста кромпира, ренданих јабука, шаргарепа, грашак, краставчићи и много микса мајонеза, сенфа и киселе павлаке.
Podelite komentar