Recept koji ćete čuvati: Vazdušaste i sočne profiterole na francuski način

 
  • 1
Foto: Pixabay.com

Jedinstveni ukus mešavine čokolade i vanile. Kremaste i ukusne, profiterole će biti vaše zadovoljstvo, ali i onih koji ih budu degustirali.

Sastojci:

Testo

  • 130 ml vode
  • 40 g maslaca
  • malo soli
  • 90 g brašna
  • 2 jaja

Fil

  • 1 puding od vanile
  • 50 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake

Preliv

  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Za fil: pomešajte puding prašak sa šećerom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte, pa dodajte razmućeni puding uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Kada se ohladi umešajte čvrsto umućenu slatku pavlaku.

Za testo: u manju posudu stavite maslac, vodu i so, pa kad počne da vri, dodajte brašno i kuvajte dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu umešajte mikserom jedno po jedno jaje dok smesa ne opostane glatka. Poslastičarskim špricem istiskujte testo na pleh u loptice veličine oraha. Pecite u rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.

Ohlađene profiterole punite filom od vanile.

Za preliv: zagrejte slatku pavlaku i izmešajte sa izlomljenom čokoladom dok ne dobijete glatku masu. Smesom prelijte profiterole.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Hvala

    8. januar 2021. | 20:32

    Spremacu ih za Pravoslavnu Novu godinu.

    Podelite komentar