
Jedinstveni ukus mešavine čokolade i vanile. Kremaste i ukusne, profiterole će biti vaše zadovoljstvo, ali i onih koji ih budu degustirali.
Sastojci:
Testo
- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- malo soli
- 90 g brašna
- 2 jaja
Fil
- 1 puding od vanile
- 50 g šećera
- 250 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
Preliv
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Za fil: pomešajte puding prašak sa šećerom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte, pa dodajte razmućeni puding uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Kada se ohladi umešajte čvrsto umućenu slatku pavlaku.
Za testo: u manju posudu stavite maslac, vodu i so, pa kad počne da vri, dodajte brašno i kuvajte dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu umešajte mikserom jedno po jedno jaje dok smesa ne opostane glatka. Poslastičarskim špricem istiskujte testo na pleh u loptice veličine oraha. Pecite u rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.
Ohlađene profiterole punite filom od vanile.
Za preliv: zagrejte slatku pavlaku i izmešajte sa izlomljenom čokoladom dok ne dobijete glatku masu. Smesom prelijte profiterole.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Nasilje iz senke: Kada komentari na društvenim mrežama postanu oružje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Hvala
Spremacu ih za Pravoslavnu Novu godinu.
Podelite komentar