• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept koji ćete čuvati: Vazdušaste i sočne profiterole na francuski način

Vreme čitanja: oko 1 min.

U carstvu kremastog ukusa

  • 1
Foto: Pixabay.com

Jedinstveni ukus mešavine čokolade i vanile. Kremaste i ukusne, profiterole će biti vaše zadovoljstvo, ali i onih koji ih budu degustirali.

Sastojci:

Testo

  • 130 ml vode
  • 40 g maslaca
  • malo soli
  • 90 g brašna
  • 2 jaja

Fil

  • 1 puding od vanile
  • 50 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake

Preliv

  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Za fil: pomešajte puding prašak sa šećerom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte, pa dodajte razmućeni puding uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Kada se ohladi umešajte čvrsto umućenu slatku pavlaku.

Za testo: u manju posudu stavite maslac, vodu i so, pa kad počne da vri, dodajte brašno i kuvajte dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu umešajte mikserom jedno po jedno jaje dok smesa ne opostane glatka. Poslastičarskim špricem istiskujte testo na pleh u loptice veličine oraha. Pecite u rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.

Ohlađene profiterole punite filom od vanile.

Za preliv: zagrejte slatku pavlaku i izmešajte sa izlomljenom čokoladom dok ne dobijete glatku masu. Smesom prelijte profiterole.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Hvala

    8. januar 2021. | 20:32

    Spremacu ih za Pravoslavnu Novu godinu.

    Podelite komentar