
Jedinstveni ukus mešavine čokolade i vanile. Kremaste i ukusne, profiterole će biti vaše zadovoljstvo, ali i onih koji ih budu degustirali.
Sastojci:
Testo
- 130 ml vode
- 40 g maslaca
- malo soli
- 90 g brašna
- 2 jaja
Fil
- 1 puding od vanile
- 50 g šećera
- 250 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
Preliv
- 150 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Za fil: pomešajte puding prašak sa šećerom i malo mleka. Ostatak mleka skuvajte, pa dodajte razmućeni puding uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Kada se ohladi umešajte čvrsto umućenu slatku pavlaku.
Za testo: u manju posudu stavite maslac, vodu i so, pa kad počne da vri, dodajte brašno i kuvajte dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu umešajte mikserom jedno po jedno jaje dok smesa ne opostane glatka. Poslastičarskim špricem istiskujte testo na pleh u loptice veličine oraha. Pecite u rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.
Ohlađene profiterole punite filom od vanile.
Za preliv: zagrejte slatku pavlaku i izmešajte sa izlomljenom čokoladom dok ne dobijete glatku masu. Smesom prelijte profiterole.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Hvala
Spremacu ih za Pravoslavnu Novu godinu.
Podelite komentar