Punjeni paradajz na kaluđerski način: Tajna je u jednom sastojku koji će ga učniti neodoljivim!

 
  • 0
Punjeni paradajz Foto: Shutterstock

Recept za punjeni paradajz je jednostavan, a aroma suvog grožđa, ovom jelu daće poseban ukus koji će biti izazov za svakog gurmana.

Sastojci:

  • 4 veća paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 80 g pirinča
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 20 g suvog grožđa
  • so, biber, peršunov list

Priprema:

Odseći gornji deo paradajza sa peteljkom, a tzv. poklopac paradajza sitno iseckamo zajedno sa unutrašnjim delom koji smo izdubili kašičicom.

Na maslinovom ulju izdinstamo crni luk zajedno sa suvim grožđem koje je prethodno bilo potopljeno u vodi oko 10 minuta i dodamo isitnjeni paradajz.

U sve to dodamo i pirinač i nalivamo vodom dok ne omekša i na kraju začinimo.

Ovom smesom punimo izdubljeni pardajz koji ređamo u prethodno pleh obložen uljem ilimašču.

Ostavimo da se peče oko 15 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti