Punjeni paradajz na kaluđerski način: Tajna je u jednom sastojku koji će ga učniti neodoljivim!

Recept za punjeni paradajz je jednostavan, a aroma suvog grožđa, ovom jelu daće poseban ukus koji će biti izazov za svakog gurmana.
Sastojci:
- 4 veća paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 80 g pirinča
- 1 kašika maslinovog ulja
- 20 g suvog grožđa
- so, biber, peršunov list
Priprema:
Odseći gornji deo paradajza sa peteljkom, a tzv. poklopac paradajza sitno iseckamo zajedno sa unutrašnjim delom koji smo izdubili kašičicom.
Na maslinovom ulju izdinstamo crni luk zajedno sa suvim grožđem koje je prethodno bilo potopljeno u vodi oko 10 minuta i dodamo isitnjeni paradajz.
U sve to dodamo i pirinač i nalivamo vodom dok ne omekša i na kraju začinimo.
Ovom smesom punimo izdubljeni pardajz koji ređamo u prethodno pleh obložen uljem ilimašču.
Ostavimo da se peče oko 15 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.