Svi prave istu grešku kad spremaju testeninu: Primenite ovaj trik i bićete oduševljeni rezultatom!

  • 4
foto Pixabay foto Pixabay

Testenina je omiljena hrana na našim prostorima. Špageti, makaroni, rezanci i pene služe se sa različitim sosovima koji im daju neodoljiv ukus i aromu.

Skuvanu testeninu gotovo svi cede na isti način – postave cediljku na obod prazne posude, pa sadržaj šerpe sipaju u cediljku dok im para od vreline vode ide u lice, a onda iz cediljke prebacuju testeninu u drugu posudu. Takođe, neretko se događa da malo vode ipak ostane u posudi sa testeninom, pa se jelo kasnije razliva i nema pun ukus.

Jedan korisnik Tik Toka otkrio je drugačiji način odvajanja vode od skuvane testenine.

Sve što je potrebno jeste da cediljku zakačite za obod posude u kojoj ste kuvali testeninu, a onda okrenete šerpu tako da sva voda iz posude iscuri. U posudi će ostati samo testenina kojoj odmah možete da dodate željeni sos.

Nije teško, zar ne?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Petros

    1. decembar 2020. | 19:25

    Po čemu je ovo bolje od sipanja testenine u cediljku?

    Podelite komentar

  • FANTOM

    1. decembar 2020. | 19:32

    Glupost! Istreseš i iscediš testeninu u cedaljku pa vratiš u posudu i naliješ hladnu vodu i promešaš da se ne zalepe međusobom. Onda opet isreseš i procediš kroz cedaljku a onda radi šta hoćeš, jal' sa sirom ili sa kečapom ili kakvim mesnim sosom. Prijatno!

    Podelite komentar

  • Netačno

    1. decembar 2020. | 19:43

    Sos se ne stavlja u passtu, već passta U sos...!

    Podelite komentar