Posne palačinke, vazdušaste i ukusne kao one sa jajima i mlekom: Recept koji ćete često praviti
![posne palačinke; foto screenshot Youtube/Serpica posne palačinke; foto screenshot Youtube/Serpica](https://xdn.tf.rs/2020/12/14/posne-palacinke-460x0.jpg)
Palačinke su poslastica koju obožavaju pripadnici svih generacija. Jeftine su, brzo se i lako prave, zgodne su kad banu iznenadni gosti, a na našim prostorima vrlo često se služe umesto večere sa mlevenim orasima, džemom, raznim vrstama kremova sa čokoladom i lešnicima... Nisu nam strane ni one slane varijante sa pavlakom, listićima šunke, kiselim krastavčićima, majonezom, kačkavaljem...
Ukoliko postite, a uželeli ste se nečeg slatkog, neka vaš izbor budu posne slatke palačinke koje će ispuniti kuću mirisom cimeta.
Sastojci:
- pola litra vode
- 350 grama mekog brašna
- kafena kašičica šećera
- pola kafene kašičice soli
- 2 kesice vanilin šećera
- malo naribane korice limuna (po želji)
- 3 kašike ulja za testo + ulje za prženje
- kafena kašičica praška za pecivo
Priprema:
Izmešajte vodu, šećer, so, vanilin šećer, ulje i naribanu koricu limuna. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Testo sjedinite varjačom ili mikserom tako da bude glatko, pa pecite palačinke u dobro zagrejanom tiganju koji ste prethodno premazali uljem. Namažite ih džemom ili pospite orasima i šećerom, umotajte i uživajte.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Mirna
Kisela voda je obavezna.Onda ne ide prašak za pecivo.Kisela sve poveže odlične budu nekad lepše od mrsnih ipak malo duže se prže...
Podelite komentar