Kuvar otkrio jednostavan trik za pripremu slaninice kojoj ni kraljica Elizabeta nije mogla da odoli

Kuvar koji je godinama radio u Bakingemskoj palati i kuvao za kraljicu Elizabetu II podelio je najispravniji način da napravite savršenu slaninicu!
Džef Baker otkrio je da postoji uobičajena greška koju ljudi prave kada prave slaninicu, te otkriva jednostavan trik da ona bude hrskava i preukusna!
Kako kaže, tajna je u tome da se slaninica peče na jakoj vatri i u dobro zagrejanom tiganju, a ne sporo i mirno.
Na ovaj način slaninica će se karmelizovati, pa će samim tim biti hrskavija i ukusnija.
- Smatram da je najbolji način da je pržite na srednje jakoj vatri sa malom količinom prirodne masti, po minut sa svake strane. Ako se slaninica pravilno osuši i ako je tanko isečena, ivice će se karmelizovati, a mast će se otapati bez rastrvaranja, što će rezultirati sjajnim ukusom - rekao je on.

On je takođe dodao da se ne slaže sa dodavanjem začina slanini.
- Po mom mišljenju, ako se kuva na ovaj način, neće joj trebati sos niti bilo koji začin za poboljšanje ukusa. Biće savršena takva kakva jeste - zaključio je.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Miki rubiroza
Pa cekaj sad, jel bolje da se pece na jakoj ili srednjoj vatri?
Podelite komentar