Koktel perece koje se tope u ustima: Recept za tradicionalno hrskavo pecivo koje odlično ide uz pivo

 ≫ 
  • 0
Koktel perece; foto screenshot Youtube/Serpica Koktel perece; foto screenshot Youtube/Serpica

Uz rusku salatu, sarmu, pečenje i tortu, novogodišnja trpeza je u mnogim kućama u Srbiji nezamisliva bez koktel pereca. Ovaj slaniš koji su pravile još naše bake savršeno ide uz pivo, a može da stoji nekoliko dana i što duže stoji, to je ukusniji.

Sastojci:

  • 1/2 kvasca
  • 1 dl mleka
  • 250 gr margarina
  • 2 žumanceta
  • 3 cela jaja
  • so po ukusu
  • oko 500 gr brašna

Priprema:

U posudu za mešenje sipajte brašno, dodajte kašičicu soli, izmrvljen kvasac, mleko, dva žumanca i jedno celo jaje, kao i margarin koji je omekšao na sobnoj temperaturi. Mesite testo dok ne počne da se odvaja od posude, a onda preko posude stavite krpu i ostavite testo da se „odmori“ dvadesetak minuta.

Potom na sto sipajte malo brašna, prebacite testo i razvaljajte ga oklagijom tako da bude tanko, pa pobrašnjenim kalupom vadite perece. Poređajte ih u nauljenu tepsiju, premažite umućenim žumancima, pospite solju, kimom ili susamom i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti