Tradicionalna poslastica u modernom ruhu: Recept za tufahije kakve do sada niste probali
![Pecene jabuke Pecene jabuke](https://xdn.tf.rs/2021/01/10/shutterstock1710074062-460x0.jpg)
Ako ste se zasitili prazničnih kolača i torti, a jede vam se nešto slatko, napravite tufahije. Jabuke punjene orašastim plodovima u ovim hladnim zimskim danima zagrejaće vam i nepca i dušu.
Sastojci:
- 7-8 jabuka
- šaka lešnika
- šaka oraha
- malo otopljenog maslaca
- 2-3 kašike šećera
- malo cimeta
Priprema:
Jabuke oprati i podeliti na pola. Izvaditi semenke i oko njih očistiti jabuku i malo izdubiti. Unutra staviti smesu u koju su umešani komadi jabuke iseckani na kockice, isitnjeni lešnici i orasi, topljeni maslac, šećer i cimet. Staviti u rernu i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Gole
Ma moze I tako. Ipak ja pravim na stotine godina stari nacin.
Podelite komentar