Slavni kuvar otkrio trik za savršenu kajganu: Biće penasta i slasna ako dodate jedan tajni sastojak
Neki vole da spemaju kajganu u tiganju, neki u šerpici, a neki se kunu da je ovaj obrok pripremljen u mikrotalasnoj neprevaziđen.
Svetski poznati kuvar Gordon Remzi otkrio je da kajganu nikada ne bi trebalo spremati na najjačoj temperaturi, da se jaja ne bi zgrudvala i ličila na gumu dok ih jedete.
Njegov kolega, takođe slavni kuvar Olton Braun podelio je još jednu tajnu za pripremu najbolje kajgane na svetu – dodavanje tajnog sastojka koji će ovom jelu dati još svilenkastiju teksturu.
Reč je o majonezu.
- Pre nego što počnete da mutite jaja, dodajte im jednu kašiku obične vode i jednu supenu kašiku majoneza – savetuje Braun. – Majonez je tu samo emulzija koja će dobro povezati jaja i dati im lepšu teksturu, a neće im promeniti ukus.
Dalji postupak znate - kad umutite jaja, vodu, majonez i malo soli, sipajte smesu u zagrejan i podmazan tiganj, i pecite na srednjoj temperaturi.
Prijatno!
Video: Tortilja sa kajganom od spanaća i šampinjona
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Гаргамел
Мајонез ће повезати јаја ... са чим ?
Podelite komentar
DZO
I jos malo slaninice i kajmaka,ma nema greske
Podelite komentar
Miladinka
Majonez I jaja fuj
Podelite komentar