Slavni kuvar otkrio trik za savršenu kajganu: Biće penasta i slasna ako dodate jedan tajni sastojak

 ≫ 
  • 5
foto Pixabay foto Pixabay

Neki vole da spemaju kajganu u tiganju, neki u šerpici, a neki se kunu da je ovaj obrok pripremljen u mikrotalasnoj neprevaziđen.

Svetski poznati kuvar Gordon Remzi otkrio je da kajganu nikada ne bi trebalo spremati na najjačoj temperaturi, da se jaja ne bi zgrudvala i ličila na gumu dok ih jedete.

Njegov kolega, takođe slavni kuvar Olton Braun podelio je još jednu tajnu za pripremu najbolje kajgane na svetu – dodavanje tajnog sastojka koji će ovom jelu dati još svilenkastiju teksturu.

Reč je o majonezu.

- Pre nego što počnete da mutite jaja, dodajte im jednu kašiku obične vode i jednu supenu kašiku majoneza – savetuje Braun. – Majonez je tu samo emulzija koja će dobro povezati jaja i dati im lepšu teksturu, a neće im promeniti ukus.

Dalji postupak znate - kad umutite jaja, vodu, majonez i malo soli, sipajte smesu u zagrejan i podmazan tiganj, i pecite na srednjoj temperaturi.

Prijatno!

Video: Tortilja sa kajganom od spanaća i šampinjona

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Гаргамел

    25. januar 2021. | 17:10

    Мајонез ће повезати јаја ... са чим ?

    Podelite komentar

  • DZO

    25. januar 2021. | 16:38

    I jos malo slaninice i kajmaka,ma nema greske

    Podelite komentar

  • Miladinka

    25. januar 2021. | 17:44

    Majonez I jaja fuj

    Podelite komentar