Hrskave fritule koje će obožavati cela porodica: Ako ih pravite po ovom receptu, neće biti masne
Ljubitelji testa obožavaju krofne u svim veličinama – od onih klasičnih kakve se prave na starinski način, sa kvascem, do mini varijanti kakve najčešće kupujemo na ulici.
Ali, ako nemate vremena da pravite standardne krofne, napravite fritule koje će ih po ukusu dostojno zameniti.
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 kašičice šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- pola kašičice soli
- 300 ml jogurta
- oko 300 gr brašna
- pola kesice praška za pecivo
- kora limuna (po želji)
- kašika lozovače
- ulje za prženje
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom, jogurtom, rakijom, izrendanom koricom limuna i solju, pa lagano dodajte brašno i prašak za pecivo. Kad se smesa sjedini, izlupajte je drvenom varjačom desetak minuta.
Za to vreme u šerpu sipajte ulje i ostavite da se dobro zagreje. Kašikom vadite fritule, pa ih pržite u vrelom ulju i povremeno ih okrećite. Vadite ih na papirni ubrus koji će upiti višak ulja.
Možete da ih pospete šećerom u prahu ili da ih jedete sa domaćim pekmezom, kremom, medom...
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ana Ivanović o tome zašto ne dozvoljava svojoj deci da imaju bilo kakve digitalne aparate
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.