• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova verzija Šeherezade: Recept za kremastu poslasticu koja se topi u ustima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Garantujemo da će vam se dopasti!

  • 1
torta šeherezada Printskrin: Youtube / Emilina Kuhinja

Šeherezada je jedna od najpopularnijih torti kod nas. Brzo i lako se pravi, nije skupa, a veoma je izdašna.

Ako vam se jede nešto slatko, a zasitili ste se klasične Šeherezade, donosimo vam recept koji je drugačiji u odnosu na standardnu verziju i obradovaće sve sladokusce koji vole penaste poslastice.

Sastojci:

  • litar mleka
  • 10 kašika šećera
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 200 gr šećera u prahu
  • 250 gr putera (ili margarina)
  • 2 pakovanja turskog keksa
  • 500 ml slatke pavlake
  • 120 gr šlaga
  • 200 gr pečenih i mlevenih lešnika (po želji)

Priprema:

Na tacnu poređajte jedan red keksa.

U šerpu sipajte 10 kašika kristal šećera i rastopite ga na tihoj vatri. Kad se šećer karamelizuje, lagano sipajte mleko i kuvajte dok ne provri. Potom dodajte puding razmućen u malo vode i skuvajte dok se ne zgusne. Skinite posudu sa šporeta, prekrijte je prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica i ostavite da se ohladi.

Kad se puding ohladi, dodajte šećer u prahu i puter (ili margarin), pa sve dobro izradite mikserom. Po želji, u fil možete da dodate mlevene pečene lešnike.

Slatku pavlaku umutite mikserom.

Nanesite sloj fila na prvi red keksa, pa preko fila stavite red slatke pavlake. Na isti način ređajte keks, fil i slatku pavlaku dok ne utrošite pripremljeni materijal.

Tortu ukrasite umućenim šlagom i ostavite je nekoliko sati da keks "povuče" fil.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Mihailović

    4. februar 2021. | 17:07

    Au, vidim po sastojcima da je izuzetno dobra, ne možeš se zadržati na jednom parčetu, ali za zdravlje👎

    Podelite komentar