Započnite vikend sočnim i ukusnim krempitama: Ukus, kao iz najbolje poslastičarnice
![Krempita Krempita](https://xdn.tf.rs/2021/02/13/krempita-460x0.jpg)
Iako mnogi misle da za pripremu krempite treba izdvojiti mnogo vremena, ovaj recept dokazuje da to baš i nije tako. Ovu sočnu, kremastu i tradicionalnu poslasticu možete pripremiti veoma brzo i time obradovati sve ukućane.
Sastojci:
- 500 grama lisnatog testa ili gotove kore za krempitu
- 6 jaja
- 2 vanilin šećera
- 20 kašika šećera
- 8 kašika brašna
- 4 kašike gustina
- 1 l mleka
- 2 kutije slatke pavlake
Priprema:
Ako nisu gotove kore za krempitu onda razvite odmrznuto lisnato testo i svaku koru ispecite u rerni.
Umutite 6 žumanaca sa 10 kašika šećera, 2 vanilin šećera, zatim dodatjte 8 kašika brašna, 4 kašike gustina i 2,5 decilitra mleka, pa umutite mikserom.
Ostatak mleka stavite na ringlu da provri, pa smanjite temperaturu i u mleko sipajte žutu smesu od žumanaca i skuvajte žuti krem dok ne postane gust. Ostavite krem da se malo prohladi pa u njega dodajte umućen šlag od 6 belanaca i 10 kašika šećera i lagano promešajte varjačom.
Zatim jednu koru od lisnatog testa stavite na tacnu.
Preko kore sipajte krem. Kada se fil prohladi možete da stavite umućenu slatku pavlaku bez dodavanja šećera, a preko toga drugu koru.
Dekorišite šećerom u prahu.
Prijatno!
Video: Titov poslednji batler nam otrkiva tajnu recepta bledske krempite
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Luka Crnogorac
Mmm izgleda perfektno bas mi se jede ,ima li domacice da zna da je napravi kao sa slike ,njam njam gric
Podelite komentar
Ceca
Zar ne ide puno secera u krempitu?
Podelite komentar
Mujo
Najbolje su na Bledu, sa pogledom na jezero.
Podelite komentar