Bakin kolač, mekan kao duša: Recept za jeftinu poslasticu koju možete da napravite za 15 minuta
Sve generacije u Srbiji odrasle su na galetama, popularnom kolaču koji se peče u posebnom kalupu. Kako su nam ga uglavnom pravile naše bake, tako je dobio i naziv „Bakin kolač“.
Zgodan je kad vam se jede nešto slatko, a u kući nemate puno sastojaka, niti puno vremena. Možete da ga premažete kremom ili džemom, da ga jedete sa mlekom ili grickate dok gledate TV.
Sastojci:
- 900 gr brašna
- 4 jaja
- 200 ml mleka
- 300 gr šećera
- 1 margarin (ili 200 gr masti)
- 2 vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutite jaja viljuškom, pa im dodajte šećer, mleko i vanilin šećer. Potom dodajte brašno i prašak za pecivo. Rastopite margarin (ako koristite mast neka odstoji na sobnoj temperaturi), pa sjedinite sa brašnom, jajima, šećerom, mlekom, praškom za pecivo i vanilin šećerom. Testo dobro izmešajte varjačom.
Aparat za bakin kolač zagrejte na četvrti stepen. Sipajte dve kašike testa, poklopite i nekoliko sekundi držite poklopac pritisnut da se testo ne bi raširilo po kalupu.
Pecite dva-tri minuta, pa izvadite kolačiće iz kalupa na tacnu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Oplaaa
Ako se pravi sa mascu ili margarinom bude tvrd,da bi bio mekan stavi se ulje
Podelite komentar
24kitchen
Kolač bakin, mek ko dekin.
Podelite komentar
Alexa
Bakin kolač, mek kao dekin...
Podelite komentar