Profesionalni kuvari objasnili zašto je greška zagrevati tortilju u mikrotalasnoj pećnici
![Tortilja, tortilje Tortilja, tortilje](https://xdn.tf.rs/2021/03/11/maiz-51352341920-460x0.jpg)
Zbog brzog života i malo slobodnog vremena, mnogi ljudi često pribegavaju trikovima i "prečicama" u kuhinji. Mnogi koriste i veliki broj kuhinjskih aparata, a jedan od omiljenih je mikrotalasna pećnica. Ipak, nije preporučljivo sve namirnice zagrevati u istoj, a zbog čega je to tako u slučaju tortilja, otkrili su stručnjaci u ovoj oblasti.
Profesionalni kuvar meksičkog restorana objasnio je da je zagrevanje tortilje u mikrotalasnoj pećnici velika greška, koju ljudi često čine.
Prema njegovim rečima, tortilje treba zagrevati na tiganju i laganoj vatri sa malo ulja ili maslaca. Tokom zagrevanja treba paziti da se tortilja ne zalepi ili ne zagori.
- Nakon što izvadite tortilje iz mikrotalasne one će se vrlo brzo stvrdnuti. Nema ništa bolje od zagrevanja tortilje na tiganju sa malo maslaca. I da tortilju jedete samu na taj način, biće ukusna - objasnio je kuvar za Mirror.
Njegovo mišljenje nije usamljeno, i autorka i kuvarica Anjula Devi složila se sa njim i potvrdila, da osim mekoće, tortilje u mikrotalasnoj gube vlagu i teksturu.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.