![devojka, mikrotalasna rerna devojka, mikrotalasna rerna](https://xdn.tf.rs/2021/03/24/casual-girl-using-microwave-to-heat-cup-460x0.jpg?ver=789520)
Iako deluje kao najbrža i najlakša opcija kada ste veoma gladni i u žurbi, podgrevanje hrane u mikrotalasnoj rerni nije uvek najbolja ideja, posebno kada je reč o određenim namirnicama.
Zagrevanje kuvanih jaja stvara u njima veliku količinu pare, pa lako može doći do eksplozije kada ih izvadite iz mikrotalasne rerne.
Najbolje bi bilo da ih ne podgrevate, ali ako zaista morate, prvo ih oljuštite i isecite na manje komade.
Mesni proizvodi sadrže puno konzervansa kako bi im rok trajanja bio što duži, a kada se podgreju, ovi konzervansi postaju još štetniji za telo - mogu stimulisati oksidaciju holesterola, prenosi Healthy.
Britanska agencija za hranu (FSA) kaže da kuvanje pirinča u mikrotalasnoj rerni može čak dovesti do trovanja hranom, jer sirovi pirinač sadrži bakterije koje mogu preživeti brzo kuvanje u mikrotalasnoj. Jednom izvađene i ostavljene da se ohlade na sobnoj temperaturi, bakterije se množe.
Lisnato povrće poput spanaća takođe treba držati podalje od mikrotalasne, jer sadrži visoku koncentraciju nitrata, a iako je samo po sebi bezopasno, zagrevanjem se pretvara u štetne materije koje su kancerogene.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
pa ko jos podgreva bareno jaje?
Podelite komentar