
Iako deluje kao najbrža i najlakša opcija kada ste veoma gladni i u žurbi, podgrevanje hrane u mikrotalasnoj rerni nije uvek najbolja ideja, posebno kada je reč o određenim namirnicama.
Zagrevanje kuvanih jaja stvara u njima veliku količinu pare, pa lako može doći do eksplozije kada ih izvadite iz mikrotalasne rerne.
Najbolje bi bilo da ih ne podgrevate, ali ako zaista morate, prvo ih oljuštite i isecite na manje komade.
Mesni proizvodi sadrže puno konzervansa kako bi im rok trajanja bio što duži, a kada se podgreju, ovi konzervansi postaju još štetniji za telo - mogu stimulisati oksidaciju holesterola, prenosi Healthy.
Britanska agencija za hranu (FSA) kaže da kuvanje pirinča u mikrotalasnoj rerni može čak dovesti do trovanja hranom, jer sirovi pirinač sadrži bakterije koje mogu preživeti brzo kuvanje u mikrotalasnoj. Jednom izvađene i ostavljene da se ohlade na sobnoj temperaturi, bakterije se množe.
Lisnato povrće poput spanaća takođe treba držati podalje od mikrotalasne, jer sadrži visoku koncentraciju nitrata, a iako je samo po sebi bezopasno, zagrevanjem se pretvara u štetne materije koje su kancerogene.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
pa ko jos podgreva bareno jaje?
Podelite komentar