
Kupovni čips često sadrži veliku količinu kozervansa i aditiva. Predstavljamo vam domaći recept za čips koji možete da pripremite za kratko vreme, uz začine koje sami odaberete.
Sastojci:
- 2 krompira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 kašičice aleve paprike (po želji)
- 1/2 kašičice belog luka u prahu (po želji)
- so i biber po ukusu
Priprema:
Krompir isecite na vrlo tanke kriške oštrim nožem. Da biste komadiće čipsa zaista dobro osušili, koristite papirnati ubrus. Preko čipsa prelijte maslinovo ulje i dobro začinite svaki listić krompira.
U pleh postavite papir za pečenje i zagrejte rernu na 220 stepeni. Pecite listiće krompira dok ne postanu hrskavi, oko 20-25 minuta. Obavezno ih pustite da se potpuno ohlade pre služenja kako bi ostali lepi i hrskavi.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.