• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Božanstvena prolećna čorbica od povrća: Recept za ručak u kom ćete uživati i kad nije post

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo, lako i jednostavno

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Jela „na kašiku“ nekada su bila obavezna na svakoj trpezi makar jednom dnevno.

Danas, zbog drugačijeg tempa života, često ne stižemo da svakog dana spremimo domaću čorbu ili supu, a u vreme posta mnoge domaćice ostanu bez ideja šta da pripreme ukućanima pre glavnog jela koje se uglavnom svodi na ugljene hidrate.

Rešenje je jednostavno i brzo – čorbica od povrća za koju vam neće biti potrebno duže od četrdesetak minuta.

Sastojci:

  • 2 krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • ½ kg karfiola
  • 2 litra vode
  • ½ litra soka od paradajza
  • 2 kašike suvog začina
  • 1 vezica svežeg peršuna (po želji)
  • so

Priprema:

Očistite i operite krompir, šargarepu, crni luk i karfiol. Sve iseckajte na sitno (karfiol možete da podelite na cvetiće), pa spustite povrće u šerpu u koju ste sipali vodu.

Kad povrće bude skuvano, dodajte sok od paradajza, so i suvi začin, i sklonite sa vatre.

Pre služenja, po želji iseckajte sveže peršunovo lišće, pa njime ukrasite čorbu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti