
Pasulj je jelo na kome su odrasle generacije u našoj državi. Priprema je veoma jednostava, pa ne čudi što u Srbiji postoji i narodna izreka "prosto kao pasulj". Ovaj recept poslužiće vam u danima posta na vodi, a budući da sadrži dosta povrća, ukusom neće odudarati od verzije napravljene na ulju.
Sastojci:
- 500 gr belog pasulja
- 250 gr crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 suva paprika
- 2 kašike brašna
- so, biber, aleva paprika
Priprema:
Pasulj operite, odvojite zrna koja nisu zdrava i potopite ga u vodu da prenoći. Sutradan procedite, nalijte ponovo vodom i stavite da provri.
Kada provri, ponovo procedite i nalijte vodom da prekrije sva zrna, odnosno da ogrezne.
Luk, šargarepu i suvu papriku sitno iseckajte, pa dodajte pasulju i kuvajte dok zrna potpuno ne omekšaju.
Brašno razmutite u 100 ml hladne vode, dodajte alevu papriku i sipajte u pasulj koji vri. Dodajte so i biber po ukusu, pa jelo sklonite sa šporeta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Hiljadu lepih čajnika
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.