Posni pirinač sa spanaćem iz rerne: Brzo se sprema, još brže nestaje

 ≫ 
  • 0
Pirinač Foto: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

Ovo je brzo i ukusno jelo za dane posta. Budući da nije previše kalorično dobro će poslužiti i ako vodite računa o ishrani. Može biti prilog, ali i glavno jelo uz sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 500 gr pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 veze peršuna
  • 250 gr spanaća, svežeg ili smrznutog
  • 100 ml ulja
  • 1 manja šargarepa
  • so, biber, začini po ukusu

Priprema:

Pirinač operite i skuvajte. Crni i beli luk iseckajte sitno pa ih dodajte pirinču. Peršun i spanać možete iseckati sitno ili izblendati i sve dodati u pirinač. Dodajte ulje, začine i sve stavite u vatrostalnu posudu. Odozgo narendajte manju šargarepu.

Rernu zagrejte na 220 stepeni i jelo pecite oko 20 minuta.

Prijatno!

Video: Posni, zdravi, brzo se prave... Ovi kolačići su idealni za nedeljni doručak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti