Da li ste probali saće testeninu? Hrskava i sočna, puna kačkavalja i mesa, bolja od lazanje i pice
Saće testenina novi je gastronomski hit na društvenim mrežama. Reč je o pomalo neobičnom receptu za pripremu rigatoni testenine koja se ređa poput pčelinjeg saća, a posebno će se dopasti gurmanima.
Jer, pored testenine, u ovo jelo idu još i pelat i meso, ali i dosta kačkavalja koji daje poseban ukus.
Sastojci:
- pakovanje rigatoni testenine
- 250 gr kačkavalja u komadićima
- 200 gr pelata
- 300 gr mesa
- 100 gr kačkavalja za posipanje
Priprema:
Skuvajte testeninu, procedite je i ohladite. U posudu sa obručom uspravno ređajte svaki komadić testenine, pa ga napunite kačkavaljem isečenim na štapiće.
Preko testenine sipajte pelat, a onda i mleveno ili sitno seckano meso koje ste prethodno izdinstali. Preko mesa obilno stavite izrendan kačkavalj i pecite u rerni dok se ne uhvati korica.
Tokom pečenja pelat i meso će „potonuti“ između poređane testenine, kačkavalj u testenini će se rastopiti, a gornji sloj će postati hrskav.
Izvadite posudu iz rerne, skinite obruč i secite testeninu kao tortu.
Jedite dok je toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Domaćica Gordana otkriva kako izgleda savršena trpeza za Svetog Nikolu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.