
Ukoliko ste ljubitelj kajgane i često doručkujete ovu prirodnu proteinsku bombu napravite je na najbolji način.
Kuvari tvrde da je glavni problem sa kajganom što je u većini slučajeva prepržimo, pa tako izgubi svoj autentični ukus.
Doručak je najvažniji među obrocima, zato sa porodicom započnite dan uz savršenu kajganu.
Ovaj recept je namenjen za dobar porodični doručak, a ako se odlučite da ga spremate samo za sebe, smanjite sastojke prema potrebi.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 kašika maslaca
- 150 grama kačkavalja
- 150 grama šunke
- 250 grama mladog krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika
- 1 kašičica mlevenog belog luka
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice mlevenog bibera
- 7 velikih jaja
- 2 kašike iseckanog peršuna
Priprema:
Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Izrendajte krompir i dodajte ga u tiganj.
Pržite šest minuta i povremeno okrećite, dok ne dobije zlatnu nijansu. Dodajte luk, papriku, beli luk, šunku, izrendan kačkavalj, so i papriku.
Pažljivo umešajte u krompir. Sve zajedno pržite, dok luk ne karmelizuje.
U velikoj posudi, umutite jaja sa malo soli, bibera i peršuna. Prelijte preko krompira. Kada jaja budu gotova, špatulom odvojte omlet od ivica i izvadite na tanjir.
Servirajte toplo.
Prijatno!
Video: Kralj omleta prsio se po kuhinji sa egzibicijama, ali se za Božić obrukao
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.