Kajgana kakvu još niste probali: Recept za savršen doručak za početak novog dana

 
  • 0
Španski omlet, kajgana Foto: Youtube/Food & Cooking

Ukoliko ste ljubitelj kajgane i često doručkujete ovu prirodnu proteinsku bombu napravite je na najbolji način.

Kuvari tvrde da je glavni problem sa kajganom što je u većini slučajeva prepržimo, pa tako izgubi svoj autentični ukus.

Doručak je najvažniji među obrocima, zato sa porodicom započnite dan uz savršenu kajganu.

Ovaj recept je namenjen za dobar porodični doručak, a ako se odlučite da ga spremate samo za sebe, smanjite sastojke prema potrebi.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika maslaca
  • 150 grama kačkavalja
  • 150 grama šunke
  • 250 grama mladog krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice mlevenog bibera
  • 7 velikih jaja
  • 2 kašike iseckanog peršuna

Priprema:

Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Izrendajte krompir i dodajte ga u tiganj.

Pržite šest minuta i povremeno okrećite, dok ne dobije zlatnu nijansu. Dodajte luk, papriku, beli luk, šunku, izrendan kačkavalj, so i papriku.

Pažljivo umešajte u krompir. Sve zajedno pržite, dok luk ne karmelizuje.

U velikoj posudi, umutite jaja sa malo soli, bibera i peršuna. Prelijte preko krompira. Kada jaja budu gotova, špatulom odvojte omlet od ivica i izvadite na tanjir.

Servirajte toplo.

Prijatno!

Video: Kralj omleta prsio se po kuhinji sa egzibicijama, ali se za Božić obrukao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona ne ćuti: Emilija Stanojević je trpela strašno nasilje od muža, sve dok ga ćerka nije prijavila

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti