• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novo mesto: Kosmajska priča od sada na Kaleniću

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lepe vesti za sve hedoniste

  • 0
Kosmajska radnja Foto: Kosmajska/Naša priča

Odlazak u nabavku više nije samo obavljanje kupovine, to je danas, za one koji vole da uživaju u dobroj i kvalitetnoj hrani, doživljaj. Degustacija proizvoda na licu mesta, lagani razgovor sa prodavcem, sparivanje namirnica, kao i "učenje" o tome šta se nalazi na našoj trpezi odnosno šta jedemo sve više je trend ili može se reći povratak starim dobrim navikama.

Pijace kao i prodavnice u njihovoj blizni bile su i ostale autentično jezgro života jednog grada, a Kalenić pijaca destinacija broj 1 za one koji traže kvalitet. E baš tu, u neposrednoj blizini, u ulici koja vodi direktno ka Kaleniću, u Kursulinoj 39 otvorena je mala prodavnica najfinijih ukusa koja će vas atmosferom i ponudom podsetiti na male delikatesne radnje u Italiji i Španiji. Ova prodavnica u svojoj ponudi ima sve ono što vam je potrebno ukoliko ste pravi gurman i hedonista - veliki izbor sireva, vina, ulja, ali pre svega suvomesnatih proizvoda vrhunskog kvaliteta koji dolaze pravo sa obronka planine Kosmaj iz porodične delikatesne radionice – Kosmajska.

Kosmajska buđola, suvi vrat, suva pršuta, panceta, suvi goveđi ramstek, kulen, Kosmajska kobasica, seoski kulen i sremska kobasica pripremljeni su po tradicionalnim recepturama koje čuvaju autentične ukuse, od pažljivo biranog mesa vrhunskog kvaliteta, bez veštačkih boja, aroma, pojačivača ukusa, soje i bilo kakvih zamena za meso, a od dodataka sadrže samo so i biljne začine. Proizvodi ne sadrže ni gluten, što je veoma važno za osobe koje nisu tolerantne na ovaj protein. Reč je o pravim delikatesima napravljenim domaćinski, onako kako se oduvek radilo na ovim našim prostorima, za svoju dušu, za porodicu. Ono što ih čini posebnim je i sam proces proizvodnje - bez skraćivanja ili ubrzavanja ijednog prirodnog procesa sazrevanja, naravno uz rigorozne kontrole i poštovanje etičkih principa. Nekada je to i do 120 dana, a verni potrošači znaju da je upravo to jedan od razloga zbog kojeg uvek mogu da računaju na pun ukus i vrhunski kvalitet, po čemu su ovi proizvodi i prepoznatljivi.

Dakle od sada, pravi hedonisti, kao i oni koji žele da znaju šta je na njihovoj trpezi mogu da posete novu delikatesnu radnju u blizini Kalenića izbegavajući gužvu i ne gubeći vreme u kupovini velikih trgovinskih lanaca.

Kosmajska delikatesna radionica postoji preko decenije i ukoliko do sada niste imali priliku da uživate u nekim od njenih proizvoda evo prilike da to i učinite, posetite prodavnicu "Naša priča" na Vračaru i probajte, degustirajte dobre priče u kojoj uživaju sva čula.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti