Recepti za 3 ruske marinade za roštilj: Meso će biti sočno i mekano, a ukus neodoljiv
Meso i povrće s roštilja uvek ima specifičan ukus i posebnu aromu. A kada uz neodoljivu aromu dima dodate i marinadu, dobijete ukus koji će sve oduševiti. Meso koje planirate da pečete biće najbolje ukoliko ga veče pre roštiljanja marinirate.
Rusi su poznati po svojim marinadama, a kako ih lepo vreme ne služi često, oni svaki sekund sunčanih dana provode sa prijateljima i porodicom, roštiljajući u prirodi.
Ovo su neki od najukusnijih ruskih recepata za marinadu. Svi sastojci su navedeni za kilogram bilo koje vrste mesa.
Marinada sa majonezom
Sastojci:
- 1 kg mesa
- 300 ml majoneza
- 2 glavice crnog luka
- so
- začini po želji
Priprema:
Meso isecite na šnicle i stavite ga u posudu. Dodajte so i začine prema ukusu, dobro promešajte i ostavite 15 minuta. Zatim dodajte 300 ml majoneza. Luk isecite na kolutove i poređajte odozgo. Meso stavite u frižider preko noći ili ostavite da stoji najmanje 4 sata.
Marinada sa pivom
Sastojci:
- 1 l piva
- 1 kg mesa
- 2 glavice crnog luka
- začini po želji
Priprema:
Osušite meso ubrusom i isecite ga na kockice za ražnjić. U posudu sitno iseckajte luk, pa dodajte meso i začine. Sve promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi 40 minuta. Ponovo promešajte, pa dodajte pivo. Ostavite u frižider preko noći ili najmanje 3 sata. Poslite pre pečenja.
Marinada sa limunom
Sastojci:
- 2 limuna
- 2 glavice crnog luka
- so i biber
- začini po želji
- 1 kg mesa
Priprema:
Isecite meso na šnicle i stavite ga u posudu, zatim dodajte sitno iskecani crni luk. So i biber dodajte po ukus a možete korisiti i biber u zrnu. Limun isecite na četvrtinu, iscedite sok preko mesa, pa limunovu koru stavite u posudu sa mesom i sve dobro izmešajte.
Ostavite 4 sata u frižideru.
Ovo su neobične ali jako zanimljive marinade od kojih će vaše meso biti ukusno i sočno.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bojan
Prvo majonez koriste samo za piletinu,ako bude jaka vatra majonez pocinje da se topi i sve pocinje da gori,limun oni nikada nekoriste ,koriste sirce(i to zato sto je meso loseg kvaliteta)imam u vidu svinjetinu.I trece najvaznije oni nekoriste raznjice a shampure,razlika je velika,i komadi mesa su mnogo veci nego na raznjicu,plus raznjici se peku na resetki a rusi peku meso nanizano na shampur.Velika razlika!!!
Podelite komentar