Recepti za 3 ruske marinade za roštilj: Meso će biti sočno i mekano, a ukus neodoljiv

 
 
 ≫ 
  • 1
Meso, marinada, roštilj Foto: Pixabay

Meso i povrće s roštilja uvek ima specifičan ukus i posebnu aromu. A kada uz neodoljivu aromu dima dodate i marinadu, dobijete ukus koji će sve oduševiti. Meso koje planirate da pečete biće najbolje ukoliko ga veče pre roštiljanja marinirate. 

Rusi su poznati po svojim marinadama, a kako ih lepo vreme ne služi često, oni svaki sekund sunčanih dana provode sa prijateljima i porodicom, roštiljajući u prirodi.

Ovo su neki od najukusnijih ruskih recepata za marinadu. Svi sastojci su navedeni za kilogram bilo koje vrste mesa.

Marinada sa majonezom

Sastojci:

  • 1 kg mesa
  • 300 ml majoneza
  • 2 glavice crnog luka
  • so
  • začini po želji

Priprema:

Meso isecite na šnicle i stavite ga u posudu. Dodajte so i začine prema ukusu, dobro promešajte i ostavite 15 minuta. Zatim dodajte 300 ml majoneza. Luk isecite na kolutove i poređajte odozgo. Meso stavite u frižider preko noći ili ostavite da stoji najmanje 4 sata.

Meso, roštilj, marinada Foto: Pixabay

Marinada sa pivom

Sastojci:

  • 1 l piva
  • 1 kg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • začini po želji

Priprema:

Osušite meso ubrusom i isecite ga na kockice za ražnjić. U posudu sitno iseckajte luk, pa dodajte meso i začine. Sve promešajte i ostavite na sobnoj temperaturi 40 minuta. Ponovo promešajte, pa dodajte pivo. Ostavite u frižider preko noći ili najmanje 3 sata. Poslite pre pečenja.

Marinada sa limunom

Sastojci:

  • 2 limuna
  •  2 glavice crnog luka
  • so i biber
  • začini po želji
  • 1 kg mesa

Priprema:

Isecite meso na šnicle i stavite ga u posudu, zatim dodajte sitno iskecani crni luk. So i biber dodajte po ukus a možete korisiti i biber u zrnu. Limun isecite na četvrtinu, iscedite sok preko mesa, pa limunovu koru stavite u posudu sa mesom i sve dobro izmešajte.

Ostavite 4 sata u frižideru.

Ovo su neobične ali jako zanimljive marinade od kojih će vaše meso biti ukusno i sočno.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Bojan

    7. jun 2021. | 20:03

    Prvo majonez koriste samo za piletinu,ako bude jaka vatra majonez pocinje da se topi i sve pocinje da gori,limun oni nikada nekoriste ,koriste sirce(i to zato sto je meso loseg kvaliteta)imam u vidu svinjetinu.I trece najvaznije oni nekoriste raznjice a shampure,razlika je velika,i komadi mesa su mnogo veci nego na raznjicu,plus raznjici se peku na resetki a rusi peku meso nanizano na shampur.Velika razlika!!!

    Podelite komentar