Mnogo je stvari koje nas asociraju na leto - more, plaža i, naravno, sladoled. Najlakše nam je da ga kupimo u marketu ili poslastičarnici, ali je definitivno najbolji izbor da napravimo sladoled u kućnoj varijanti, jer jedino tako možemo da kontrolišemo količinu šećera i drugih dodataka bez kojih je ova poslastica nezamisliva.
Ovo je recept za osvežavajući sladoled koji možete da jedete bez griže savesti, jer ne sadrži ni gram rafinisanog belog šećera. Takođe, ovaj domaći sladoled je odličan i za decu.
Sastojci:
- 2 kivija
- 3 kašike meda
- 60 ml vode
- šaka jagoda
- 1 banana
Uz sastojke biće vam potrebne i papirne ili plastične čaše i drveni štapići.
Priprema:
Oljuštite kivi, pa ga izmiksajte zajedno sa 20 ml vode i jednom kašikom meda. Drugi kivi iseckajte na kolutiće i poređajte ih u plastičnu čašu, tako što ćete ih prisloniti uz ivice posude. Sipajte smesu koju ste umutili, pa u sredinu stavite drveni štapić. Stavite u zamrzivač i prvi sladoled je gotov.
Sladoled s jagodama i bananom pripremate na isti način - miksajte polovinu voća sa 20 mililitara vode i jednom kašikom meda, pa dobijenu smesu sipajte u plastičnu čašicu obloženu iseckanim komadima voća.
Sladoledi su spremni za jelo kad se stegnu u zamrzivaču.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
mislim da ce biti iglicast,kao rumenko jer je sa vodom.
Podelite komentar