Recept za vazdušaste Popaj uštipke: Ukusni i meki, a rado će ih jesti i mališani koji ne vole spanać
![uštipci, Popaj uštipci uštipci, Popaj uštipci](https://xdn.tf.rs/2021/06/16/1623853070869-ustipci-popaj-460x0.jpg)
Mekani, vazdušasti, sa sirom, kajmakom, džemom ili šećerom uštipci su jedno od tradicionalnih jela koje rado poslužujemo za doručak, ali i za večeru.
Ovaj malo drugačiji recept za testo koje vole gotovo svi, daće vam osećaj kao da jedete nešto potpuno novo, a u stvari vam je i te kako poznato.
Popaj uštipci ime su dobili po junaku crtanog filma uz kog su odrasle mnoge generacije, a kome je snagu davao spanać, njegova omiljena hrana.
Čak i ako vašim mališanima spanać nije omiljena hrana, u Popaj uštipcima će ga obožavati.
Sastojci:
- 300 ml mlakog mleka
- 8 gr suvog kvasca
- 1 kašičica šećera
- 3 jaja
- 150 - 200 gr svežeg spanaća
- 1 kašičica soli
- 400 gr brašna
- ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, pa dodajte suvi kvasac, šećer i so, a onda i mleko i umućena jaja. Spanać blanširajte kratko u vreloj vodi, pa ga isecite na sitno i dodajte u posudu.
Sve dobro izmesite varjačom, pokrijte krpom i ostavite da odstoji na toplom 20 minuta.
Zagrejete ulje u dubljoj šerpi. Kada testo nadođe, vadite ga kašikom i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih dok ne dobiju zlatastu boju.
Prijatno!
Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Adidas slanina iz Užica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.