Kvrguša je tradcionalni recept iz Bosne koji je veoma ukusan, a priprema se poprilično brzo i jednostavno. Kada je jednom probate, kvrguša će sigurno postati jedno od onih laganih jela koje brzo spremate kada se vratite sa posla.
Sastojci:
- 6 bataka
- 4 jaja
- 200 ml mleka
- 1 čaša kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 gr brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 kašike ulja
- so, biber, mešavina začina, paprika
Priprema:
Piletinu začinite i poređajte je u nauljenu tepsiju, a zatim stavite u rernu na 200 stepeni 20 minuta.
U posudu stavite jaja, so, mleko, jogurt, ulje i prašak za pecivo, pa sve zajedno umutite. Postepeno sipajte brašno, dok ne dobijete smesu kao za palačinke.
Izvadite piletinu iz rerne i prelijte je dobijenom smesom. Pecite 25 minuta na 200 stepeni. Posle 25 minuta, dodajte neutralnu pavlaku i vratite u rernu na 5 minuta.
Jelo služite toplo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
Tradicionalno bosansko jelo za koje svi prvi put čujemo. A gde su to u bosanskim gudurama klali 3 kokoške za ručak i nabavljali neutralnu pavlaku?
Podelite komentar
Maja
Ovo sam imala priliku da probam jer eto momak mi je bio iz Prijedora ali zato drugi deo Republike Srpske nikad cuo.
Podelite komentar
DARKO 100%
Lepa bosanska jela,a ne kao nase splacine..
Podelite komentar