Domaća pileća pašteta: Recept za lak, a zdrav i ukusan namaz koji će vas oduševiti

   ≫ 
  • 0
Riblja pašteta, hleb Foto: Shutterstock

Ma kako da neki industrijski namazi i nisu najzdraviji deca ih obožavaju i radije ih jedu nego bilo kakvu pitu ili sendvič.

Za domaću paštetu ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a ovaj recept će doneti radost svim vašim ukućanima kada je budu probali. 

Sastojci

  • 400 grama pilećeg belog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika kečapa
  •  sok od 1/2 limuna
  • so, biber 
  • prstohvat karija po želji
  • malo vlašca

Priprema: 

Belo meso ispecite u rerni. Iskidajte ga na komade pa stavite u blender. Dodajte mu na krupno sečen crni luk, čen belog luka, iseckanu vezu peršuna, senf, majonez, kečap, sok od limuna, soli i bibera po ukusu, a ako volite pikantniju paštetu prstohvat karija.

Sve to zajedno izblendirajte tako da se lepo sjedini i masa postane kompaktna.

Preručite paštetu u dublju posudu i ukoliko volite pospite je sa malo vlašca. Odlična je kao zdrav namaz na hleb za doručak. A uz nju možete poslužiti čaj ili jogurt.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti