
Kako da dinstate luk, a da ne usmrdite kuću: Profesionalni kuvari otkrivaju dugo čuvanu tajnu
Ukusno kuvano jelo u većini slučajeva nezamislivo je bez dinstanog crnog luka ili praziluka. Ali, uprkos tome što ovo povrće jelu daje slast, ali i gustinu, domaćice često zaziru od dinstanja luka jer se od njega usmrdi cela kuća.
Krivac za neprijatne mirise je oslobađanje sumpora iz luka prilikom termičke obrade.
Ipak, i ovu zamku je moguće izbeći, i pripremiti ukusno kuvano jelo, a da vazduh u kuhinji ne poprimi neprijatan miris.

Trik je u dodavanju sode bikarbone.
Kad iseckate crni luk i spustite ga u tiganj sa zagrejanim uljem, obavezno dodajte kafenu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko je količina luka veća od pola kilograma, dodajte punu supenu kašiku i ostavite luk da se dinsta.
Pored toga što neće širiti neprijatan miris, luk će se zgusnuti, pa će biti lakši za varenje. Takođe, ako jelo koje pripremate sa dinstanim lukom zahteva pravljenje zaprške, komotno možete da je preskočite - luk izdinstan sa sodom daće jelu potrebnu gustinu.
Ovaj trik primenjuju kuvari u velikim restoranima i hotelima.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
tea
veoma koristan savet,provericu sutra kad budem pravila sataras jer tu ide malo vise luka.
Podelite komentar
Usmrdite
Ha ha usmrdite kuću, pa ko onda jede usmradjeno.
Podelite komentar