
Gibanica od makarona: Recept za lagan i zasitan letnji obrok
Kombinacija testa, jaja i sira uvek je dobar izbor za prvi ili poslednji obrok u toku dana. Ukoliko volite gibanicu, a nemate vremena da pravite onu klasičnu sa korama, gibanica sa makaronama biće dobar izbor.
Sastojci:
- litar mleka
- 500 gr makarona
- 200 ml jogurta
- 3 jajeta
- 5 kašika ulja
- so
- 200 gr sira
- 100 gr kačkavalja
Priprema:
U posudu sipajte makarone, pa ih prelijte mlekom i ostavite da odstoje pola sata.
U drugoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, izdrobljen sir i malo soli. Umešajte ovu smesu u posudu sa makaronama i mlekom, pa je razlijte u vatrostalnu ili keramičku posudu i pecite u rerni na 200 stepeni.
Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, preko gibanice izrendajte kačkavalj, pa vratite posudu u rernu da se kačkavalj rastopi i postane hrskav.
Služite sa jogurtom ili sezonskom salatom.
Prijatno!
Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.