• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gibanica od makarona: Recept za lagan i zasitan letnji obrok

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad nemate vremena za pravljenje klasične gibanice, ova će biti dobro rešenje

  • 0
foto Pixabay Gibanica od makarona; foto Pixabay

Kombinacija testa, jaja i sira uvek je dobar izbor za prvi ili poslednji obrok u toku dana. Ukoliko volite gibanicu, a nemate vremena da pravite onu klasičnu sa korama, gibanica sa makaronama biće dobar izbor.

Sastojci:

  • litar mleka
  • 500 gr makarona
  • 200 ml jogurta
  • 3 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • so
  • 200 gr sira
  • 100 gr kačkavalja

Priprema:

U posudu sipajte makarone, pa ih prelijte mlekom i ostavite da odstoje pola sata.

U drugoj posudi umutite jaja, dodajte jogurt, ulje, izdrobljen sir i malo soli. Umešajte ovu smesu u posudu sa makaronama i mlekom, pa je razlijte u vatrostalnu ili keramičku posudu i pecite u rerni na 200 stepeni.

Pred kraj pečenja izvadite posudu iz rerne, preko gibanice izrendajte kačkavalj, pa vratite posudu u rernu da se kačkavalj rastopi i postane hrskav.

Služite sa jogurtom ili sezonskom salatom.

Prijatno!

Video: Proverili smo da li je živa pljeskavica u Valjevu bolja od tartar bifteka iz najskupljih restorana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti