Recept za lepinje sa dve vrste sira: Ukusne i mekane kao duša, spremaju se u tiganju

   ≫ 
  • 0
lepinja, lepinje, tortilje, tortilja Foto: Shutterstock

Ove lepinje peku se u tiganju i imaju malo neobičniji recept nego većina testa koju su mnoge domaćice isprobale.

Vazdušaste, meke i ukusne, sa testom u koje idu dve vrste sira, pravi su dar za prvi obrok u danu, jer su dovoljno kalorične i zasitne. 

Odličan su spoj sa jogurtom ili hladnim kiselim mlekom.

Sastojci:

  • 25o ml gustog jogurta
  • ravna kafena kašičica sode bikarbone
  • 2 jaja 
  • 400 gr brašna
  • 30 ml ulja
  • 150 gr feta sira
  • 200 gr kačkavalja
  • so
  • malo putera

Priprema: 

U dublju posudu sipajte jogurt, sodu bikarbonu i jedno celo jaje, pa promešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Dodajte brašno i dobro izmesite varjačom ili rukama, tako da se testo lako odvaja od rubova posude.

Prebacite testo na podlogu gde ćete ga razvijati i pospite sa još malo brašna, da se ne lepi.  Premesite ga, pokrijte čistom krpom i ostavite da odmori 15 minuta.

Zatim ga još jednom dobro premesite rukama, pa od njega napravite duguljastu veknicu koju ćete iseći na pet delova. Od svakog dela napravite lopticu, prekrijte loptice krpom, pa ih opet ostavite da odmore 15 minuta.

Posle tog vremena svaku lopticu razvucite prstima u nepravilan krug.

Izrendajte kačkavalj i izmrvite feta sir, pa ih pomešajte u dubljoj posudi. Izmešani sir stavite na svaki krug i spojite krajeve prstima praveći paketić. Taj paketić razvucite oklagijom i napravite okrugle lepinje širine oko 25 cm.

Zagrejte tiganj bez ulja i u njemu pecite lepinje s jedne i s druge strane dok ne porumene. Pečene, vruće lepinje premažite sa malo putera.

Prijatno!

Video: Vaskršnji kolačići kojima niko ne bi odoleo: Recept za brzu, jednostavnu i jeftinu poslasticu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo šta treba da radite da biste spremili najsavršeniju picu kod kuće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti