Recept za tradicionalno jelo na drugačiji način: Musaka sa povrćem kakvu još niste probali
Musaka je jedno od jela koje se često nađe na našim trpezama, a asocijacija na nju su krompir i meso, zaliveni mlekom i jajima.
Međutim, ovo tradicionalno jelo može da bude i varijacija na temu, pa je za vrele letnje dane poželjniji neki laganiji recept.
Savršen spoj povrća i sira biće prava čarolija za vaše čulo ukusa.
Sastojci:
- 300 gr plavog patlidžana
- 300 gr tikvica
- 300 gr paradajza
- 1 dl ulja
- 400 gr kačkavalja na listiće
- 3 jajeta
- 1 čaša pavlake
- 1 kašičica soli
- po želji suvih začina
Priprema:
Plavi patlidžan i tikvice operite, skinite im drške i zajedno sa korom narežite na krugove ili tanje uzdužne komade. Posolite ih u činiji i ostaviti sat vremena da otpusti tečnost.
Svež paradajz isecite na krugove. Posudu za pečenje podmažite uljem pa ređajte prvo plavi patlidžan, koji prelijte sa kašičicom ulja, onda paradajz, pa preko tikvice. To prekriti listovima sira.
Ponovite postupak dok ima materijala i završite musaku slojem tikvica. Prekrijte folijom posudu i stavite u rernu da se peče.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pola sata.
Pred kraj pečenja izvaditi musaku i preliti umućenim jajima pa po vrhu naređati opet tanke listove kačkavalja i ostaviti da se zapeče dok ne porumeni.
Poslužite ovo jelo uz salatu od svežeg krastavaca.
Prijatno!
Video: Probajte spljoštene hrskave krompiriće iz rerne i zaljubite se!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.