Njoke sa slaninicom u kremastom belom sosu: Recept za savršen nedeljni ručak
Sve što vam je potrebno za kraj vikenda je brzo i ukusno jelo. Njoke, koje su jedan od zaštitnih znakova italijanske kuhinje, mogu da budu savršeno rešenje za nedeljni ručak ili večeru.
Ovaj recept se sprema veoma brzo i sa malo sastojaka, a izuzetno je ukusan i lagan.
Sastojci:
- 500 gr njoka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 100 gr slanine
- 3 čena svežeg belog luka ili kašičica belog luka u prahu
- 100 gr kačkavalja
- so, biber
- začinsko bilje po želji
Priprema:
U šerpu sipajte pola litre vode i so, pa stavite njoke da se kuvaju. Sklonite šerpu s rerne kada voda proključa. Ostavite njoke još 10-ak minuta u vodi, pa ih procedite. Tiganj stavite na ringlu da se zagreje, pa dodajte sitno iseckanu slaninu, beli luk, so, biber i začine po želji i promešajte.
Pazite da luk ne zagori, jer bi to moglo da pokvari ukus.
U tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte 50 gr kačkavalja koji ste prethodno izrendali. Mešajte dok se kačkavalj ne istopi. Ubacite skuvane njoke u sos i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Jelo poslužite toplo i uživajte.
Ideja plus:
Ako volite zapečene njoke, prebacite ih u vatrostalnu posudu, pospite sa još 50 grama izrendanog kačkavalja, pa stavite u rernu na 20 minuta da se zapeče na 180 stepeni.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Natalija Avemaria, vlasnica, osnivačica i dizajnerka brenda Dress me in denim
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Ezra
Njoke, jok sopi
Podelite komentar