• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njoke sa slaninicom u kremastom belom sosu: Recept za savršen nedeljni ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanski specijalitet koji osvaja ukusom

  • 1
Njoke, testenina Foto: Shutterstock

Sve što vam je potrebno za kraj vikenda je brzo i ukusno jelo. Njoke, koje su jedan od zaštitnih znakova italijanske kuhinje, mogu da budu savršeno rešenje za nedeljni ručak ili večeru.

Ovaj recept se sprema veoma brzo i sa malo sastojaka, a izuzetno je ukusan i lagan.

Sastojci: 

  • 500 gr njoka
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100 gr slanine
  • 3 čena svežeg belog luka ili kašičica belog luka u prahu
  • 100 gr kačkavalja
  • so, biber
  • začinsko bilje po želji

Priprema: 

U šerpu sipajte pola litre vode i so, pa stavite njoke da se kuvaju. Sklonite šerpu s rerne kada voda proključa. Ostavite njoke još 10-ak minuta u vodi, pa ih procedite. Tiganj stavite na ringlu da se zagreje, pa dodajte sitno iseckanu slaninu, beli luk, so, biber i začine po želji i promešajte.

Pazite da luk ne zagori, jer bi to moglo da pokvari ukus.

U tiganj sipajte pavlaku za kuvanje i dodajte 50 gr kačkavalja koji ste prethodno izrendali. Mešajte dok se kačkavalj ne istopi. Ubacite skuvane njoke u sos i mešajte dok se sve lepo ne sjedini.

Jelo poslužite toplo i uživajte.

Ideja plus:

Ako volite zapečene njoke, prebacite ih u vatrostalnu posudu, pospite sa još 50 grama izrendanog kačkavalja, pa stavite u rernu na 20 minuta da se zapeče na 180 stepeni.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari