Recept za štapiće punjene kačkavaljem i pečenicom: Pecivo od koga će cela kuća mirisati

 
  • 0
Punjeni štapići Foto: PrintScreen/Youtube/Kuvarice manje zbori

Ukoliko nemate ideju i vremena, a želite da svojoj prodici spremite ukusan doručak, onda su punjeni štapići idealni za vas. Mirisnom pecivu retko ko može da odoli, posebno kada je punjeno pečenicom i kačkavaljem. 

Ove štapiće mališani veoma vole, naročito jer mogu da ih jedu usput i pri tom ne prekidaju igru. 

Sastojci za testo:

  • 400 gr brašna
  • 2,5 dl mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Za punjenje:

  • 200 gr pečenice
  • 100 gr kačkavalja

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica bosiljka
  • so

Priprema: 

U posudu sipajte brašno, so, šećer i kvasac, pa prelijte sa malo vode i ostavite da kvasac proradi, otprilike pola sata. Kada se kvasac aktivira, dodajte ulje i ostatak vode, pa zamesite testo, a onda ga vratite u posudu i prekrijte ga krpom ili folijom da naraste.

Nadošlo testo izvadite iz posude i premesite ga u obliku valjka, a onda ga isecite na jednake delove. Od isečenih delova testa formirajte loptice. Svaku lopticu razvucite oklagijom i na nju stavite pečenicu i izrendani kačkavalj, a zatim urolajte testo, tako da dobijete oblik štapića.

Pleh premažite uljem, pa složite štapiće.

Jaje sa začinima razmutite, pa premažite sve štapiće i ostavite da narastaju oko 15 minuta.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti