• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za gurmanske krmenadle u saftu: Spoj sočnog mesa sa ajvarom i senfom je raj za nepca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremljene u bogatom sosu, uz prilog koji svi vole, biće prava radost za vaša nepca

  • 1
šnicle krmenadle u sosu sos meso Printskrin:Youtube/ Sace Recepti

Skoro svaka domaćica sprema šnicle na razne načine - pohovane, na lovački način, pečene... I svake su ukusne manje ili više, ali ovakav recept verovatno još niste probali.

Ono što ovom jelu daje posebnu čar je kombinacija senfa i ajvara, a ovako spremljene krmenadle su toliko sočne i ukusne da je teško prestati sa uživanjem u slasnim zalogajima.

Sastojci:

  • 500 gr krmenadli bez koske
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike ajvara
  • 300 ml vode
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika senfa
  • so, biber, ulje, peršunov list

Priprema: 

Krmenadle izlupajte tučkom za meso sa jedne i druge strane tako da ih malo rastanjite. Posolite ih, pobiberite i sa obe strane premažite senfom.

U tanjir stavite brašno, pa svako parče mesa uvaljajte sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju i ispržite krmenadle. U ulje u kome ste pržili meso dodajte kašiku brašna i malo propržite, pa u sve to dodajte ajvar i sitno seckani beli luk. Nalijte vodom i prokuvajte sos 10 minuta uz mešanje.

U vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje stavite šnicle i prelijte ih sosom, pa sve to zapecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni.

Po vrhu pospite seckanim peršunom i uživajte u savršenom ukusu. Šnicle služite uz pire krompir ili neki drugi laganiji prilog, jer su one prilično pikantne.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari