Recept za gurmanske krmenadle u saftu: Spoj sočnog mesa sa ajvarom i senfom je raj za nepca

Skoro svaka domaćica sprema šnicle na razne načine - pohovane, na lovački način, pečene... I svake su ukusne manje ili više, ali ovakav recept verovatno još niste probali.
Ono što ovom jelu daje posebnu čar je kombinacija senfa i ajvara, a ovako spremljene krmenadle su toliko sočne i ukusne da je teško prestati sa uživanjem u slasnim zalogajima.
Sastojci:
- 500 gr krmenadli bez koske
- 2 kašike brašna
- 3 kašike ajvara
- 300 ml vode
- 4 čena belog luka
- 1 kašika senfa
- so, biber, ulje, peršunov list
Priprema:
Krmenadle izlupajte tučkom za meso sa jedne i druge strane tako da ih malo rastanjite. Posolite ih, pobiberite i sa obe strane premažite senfom.
U tanjir stavite brašno, pa svako parče mesa uvaljajte sa obe strane. Zagrejte ulje u tiganju i ispržite krmenadle. U ulje u kome ste pržili meso dodajte kašiku brašna i malo propržite, pa u sve to dodajte ajvar i sitno seckani beli luk. Nalijte vodom i prokuvajte sos 10 minuta uz mešanje.
U vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje stavite šnicle i prelijte ih sosom, pa sve to zapecite u zagrejanoj rerni 10 minuta na 180 stepeni.
Po vrhu pospite seckanim peršunom i uživajte u savršenom ukusu. Šnicle služite uz pire krompir ili neki drugi laganiji prilog, jer su one prilično pikantne.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Najtačniji horoskop za april Aleksandre Bjeljac
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
JA
🤤🤤🤤
Podelite komentar