• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za kajzerice punjene kačkavaljem: Domaće pecivo koje će obožavati svi, a najviše najmlađi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekane su i ukusne, a nisu komplikovane za spremanje

  • 0
foto Pixabay foto Pixabay

Većini domaćica najveći izazov je šta spremiti za obrok kojim počinje dan , a ideja ponekada ponestane. Zato, ako niste probali do sada vreme je da isprobate recept za savršeno domaće pecivo sa kačkavaljem.

Ove kajzerice, zanimljivog ukusa, najviše vole deca. Koliko su lepe najbolje govori činjenica da sa trpeze nestanu za tren.

Sastojci:

  • 150 ml vode
  • 70 gr putera
  • prstohvat soli
  • prstohvat crnog bibera
  • 3 jaja
  • 110 gr brašna
  • 25 gr parmezana
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  •  susam 

Priprema: 

U šerpi istopite puter pa dodajte vodu, biber, so i promešajte. Zatim dodajte brašno i sve vreme mešajte dok se ne uprži. Dobjenu smesu sipajte u činiju, utapkajte kašikom pa dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom. Ubacite rendani kačkavalj  i dobro promešajte.

Na pleh obložen pek papirom vadite kugle kašikom za sladoled i ređajte. Odozgo pospite parmezanom i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 25 minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti