
Složićete se da retko šta može da parira mirisu bundeve i cimeta u toku hladnih jesenjih dana. Sliku već možete da zamislite - topao čaj, ukusna bundevara i siti ukućani. Samo još fali savršen recept koji će vam uspeti baš svaki put.
Obradujte svoje voljene hrskavom i slatkom pitom od bundeve.
Sastojci:
- 500 gr gotovih kora za baklavu
- 10 kašika šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
- 10 gr cimeta
- 100 ml ulja
- 1 kg bundeve
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bundevu prepolovite na dva dela, pa očistite unutrašnjost od semenki, a onda je isecite na kriške. Svaku krišku izrendajte na krupno rende, pa sve stavite u veliku posudu.
U bundevu dodajte vanilin i običan šećer, kao i cimet, pa sve izmešajte. Posudu prekrijte krpom, pa ostavite 15 minuta da bundeva pusti višak vode.
Na radnu površinu stavite jednu koru i premažite je uljem, sve do ivica. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem, a onda odgore staviti još jednu koru.
Smesu od bundeve pomešajte, pa odvadite tri kašike i rasporedite ih po kori.
Koru zarolajte u rolat.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Pleh u kom ćete peći premažite uljem, pa poređajte rolate. Svaki rolat namažite sa malo ulja.
Pleh stavite u hladnu rernu, pa uključite na 180 stepeni i pecite sat vremena.
Kada je bundevara gotova, izvadite je iz rerne, prekrijte krpom i ostavite 10 minuta da se prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.
Isecite je i poslužite.
Prijatno!
Video: Potaž od bundeve sa salsom od maslina
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Zašto je cena sirove kafe dostigla rekord svih vremena?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Maja
Rendani dulek se malo može prodinstati na blago karamelisanom šećeru i puteru.Onda se ohladi pa se foliju kore. Probajte,preukusno je.
Podelite komentar
Mery.Loo
Uffff….. mnogo kora. Dovoljne su 2. U svakom slučaju jako ukusna!
Podelite komentar
Ivan
Pravio lično ali mi se nije dopala valjda nešto pogrešio,ma kn ka pokojna sremica ala je to pravila,a žena šumadinka nema pojma o bundevari,oni time hrane svinje.
Podelite komentar