Vreme čitanja: oko 1 min.
Recept za pitu bez kora sa povrćem i kačkavaljem: Mekana i izdašna, a pravi se za 10 minuta
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ako volite carsku pitu, onda ćete ovu obožavati
Kada nemate dovoljno vremena da pravite pitu sa korama ili da razvijate testo, onda je najbolje rešenje da sve namirnice stavite u istu posudu i smesu samo izručite u pleh. Pita sa povrćem bez kora je super predlog za sve koji vole pite, ali bi da malo promene standardnu recepturu.
Pita od povrća je odlična kao doručak ili lagana večera, a sprema se brzo i jednostavno.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 200 ml mleka
- 90 ml ulja
- kesica praška za pecivo
- 300 gr brašna
- glavica crnog luka
- 1 paradajz
- 2 paprike
- 1 krompir
- 100 gr feta sira
- 100 gr kačkavalja
- ulje
Priprema:
U posudu stavite jaja, so, šećer i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite. Sipajte mleko, ulje, pa dodajte brašno i sve sjednite. Luk, papriku i paradajz očistite, pa iseckajte na kockice.
Krompir očistite i izrendajte na krupno rende, pa ga sa ostalim povrćem stavite u smesu.
Feta sir iseckajte na kockice i dodajte ga u činiju sa smesom i povrćem. Sve zajedno promešajte.
Pleh u kom ćete peći nauljite, pa preručite smesu u njega.
Kačkavalj izrendajte na krupno rende, pa pospite preko smese.
Pecite u rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Pitu secite na kocke željene veličine i uživajte.
Prijatno!
Video: Ovu pitu krompirušu može da napravi i početnica
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
534
Kako je gotova za 10 minuta ako mora da se peče 30 minuta?
Podelite komentar