Recept za pikantne batake iz rerne: Ukusni, slasni i sočni, pravi dar za nepca
Jela od pilećeg mesa su uglavnom ona koje većina ljudi najradije voli da vidi na trpezi, a recept za novi način na koji možemo da ih spremimo uvek je dobrodošao.
Ovi pikantni i neobični bataci biće pravi dar za vaša nepca, a kada ih jednom probate verovatno ćete često poželeti da ih pravite.
Sastojci:
- 7 pilećih bataka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 2 kašičice mlevene slatke paprike
- kašika kečapa
- prstohvat cimeta
- 1 kašičica meda
- ljuta tucana paprika
- 2 limuna
Priprema:
U većoj posudi pomešajte so, biber, kečap, crvenu mlevenu papriku, cimet i izgnječen beli luk. Ubacite batake, a potom promešajte marinadu tako da se začini zalepe za meso. Ostavite mesto da odstoji nekoliko sati u ovoj marinadi, a najbolje preko noći.
U tiganju zagrejate maslinovo ulje, pa dodajte batake i pržite ih na jakoj temperaturi tri minuta sa svih strana uz neprestano okretanje.
Smanjite temperaturu, pa ih propržite još tri minuta. Izvadite ih, pa stavite u vatrostalnu posudu i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Okrećite batake na sedam minuta dok su u rerni.
Izvadite ih iz rerne, pa ih prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoje pet minuta. Pomešajte med i tucanu papriku po ukusu, pa servirajte uz batake i limun isečen na kriške.
Uz ovo jelo odlično ide zelena salata začinjena limunom, uljem i solju.
Prijatno!
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Branko Babić, kralj obrva, organizovao svinjokolj u svom selu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
VRS
Ako imas srece da kupis na selu domace pile, zuti se meso kao vosak ne treba ti nikakvi zacini a onaj ko nema srece i kupuje piletinu po marketima, beli se meso, dzaba sila zacina i meda ono nema ukusa pa nema.
Podelite komentar